Chrumkavé píniové oriešky a rozdrobená niva premení grilovanú cuketu na sofistikovanú prílohu za menej ako 15 minút. Podávajte ku grilovanému bravčovému alebo kuraciemu mäsu.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
- 1 citrón
- 3 lyžice píniových orieškov
- 2 stredné cukety
- 60 g nivy
Postup
- Nastavte gril na stredne vysokú teplotu.
- Vo veľkej mise zmiešajte olej a rozmarín.
- Do olejovej zmesi pridajte kôru z celého citróna plus 2 lyžice šťavy.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Medzitým na malej nepriľnavej panvici opekajte za stáleho miešania píniové oriešky, kým nebudú zlatisté.
- Odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
- Cuketu nakrájajte na cca 0,6 cm hrubé plátky.
- Dochuťte soľou a korením.
- Cuketu grilujte 2–3 min z každej strany, pokiaľ nebude mäkká.
- Pridajte do misy s olejovou zmesou a premiešajte.
- Preneste cuketu na tanier.
- Na cuketu rozdrobte nivu a posypte píniovými orieškami.
- Nechajte si chutiť!
Máme pre vás aj skvelé recepty na lasagne z cukety ako z Talianska. Vyskúšajte niečo nové!