Grilovaná cuketa s nivou a citrónom

Grilovaná cuketa s nivou a citrónom

Chrumkavé píniové oriešky a rozdrobená niva premení grilovanú cuketu na sofistikovanú prílohu za menej ako 15 minút. Podávajte ku grilovanému bravčovému alebo kuraciemu mäsu.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 1 citrón
  • 3 lyžice píniových orieškov
  • 2 stredné cukety
  • 60 g nivy

Postup

  • Nastavte gril na stredne vysokú teplotu.
  • Vo veľkej mise zmiešajte olej a rozmarín.
  • Do olejovej zmesi pridajte kôru z celého citróna plus 2 lyžice šťavy.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Medzitým na malej nepriľnavej panvici opekajte za stáleho miešania píniové oriešky, kým nebudú zlatisté.
  • Odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
  • Cuketu nakrájajte na cca 0,6 cm hrubé plátky.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Cuketu grilujte 2–3 min z každej strany, pokiaľ nebude mäkká.
  • Pridajte do misy s olejovou zmesou a premiešajte.
  • Preneste cuketu na tanier.
  • Na cuketu rozdrobte nivu a posypte píniovými orieškami.
  • Nechajte si chutiť!
Cuketové plátky z grilu s nivou a píniovými orieškami na tanieri s dvoma lyžicami.
www.savoryonline.com

Máme pre vás aj skvelé recepty na lasagne z cukety ako z Talianska. Vyskúšajte niečo nové!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.