Nemáte gril? Nevadí, my vám ukážeme, ako si ľahko a rýchlo pripraviť recept na bravčovú krkovicu v rúre.
Čo budeme potrebovať
- 500 g plátkov bravčovej krkovice
Na marinádu
- 10 g jarnej cibuľky
- 2 lyžičky olivového oleja
- 110 g zázvoru
- 1½ lyžice ryžového vína
- ½ lyžičky soli
Na polievaciu omáčku
- 2 lyžičky Hoisin omáčky
- 2 lyžice cesnakovej omáčky
Postup
- Bravčovú krkovičku opláchnite a osušte.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu vo veľkej mise, pridajte krkovicu nechajte 1 hodinu marinovať.
- Zmiešajte ingrediencie na polievaciu omáčku.
- Predhrejte rúru v režime grilu na 200 °C.
- Vložte marinovanú bravčovú krkovičku do pekáča, prikryte alobalom a umiestnite do rúry.
- Krkovicu pečieme 15 minút.
- Po 15 minútach otočte a pečte ďalších 15 minút, stále zakrytú.
- Bravčovú krkovičku potrite polievacou omáčkou varte 1 minútu, otočte znovu potrite a pečte poslednú 1 minútu bez alobalu.
A pretože v lete pri grile i platni môže byť celkom horúco, spríjemnite si svoj čas pri varení a schlaďte sa vďaka mobilnej klimatizácii , ktorú si môžete vziať kamkoľvek so sebou. Aká je tá najlepšia sa dozviete v našej recenzii.