Grilovaná makrela po thajsku

Grilovaná makrela po thajsku

Aromatické a jemné rybie karí podávané s ľahkým a osviežujúcim šalátom z uhorky, cherry paradajok a mäty vás dostane! Táto netradičná príprava makrely zožne u vašej rodiny i priateľov zaslúžený úspech a vy im pokrm budete musieť pripravovať znova a znova.

Čo budete potrebovať

  • 4 čerstvé makrely, každá s hmotnosťou cca 300 g
  • 2 lyžice thajskej červenej kari pasty
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 2 lyžice kokosového mlieka
  • 2 uhorky, olúpané
  • 12 cherry paradajok, nakrájaných
  • 2 lyžice lístkov mäty
  • trocha rybej omáčky
  • trocha limetkovej šťavy
  • rozpolené limetky, na podávanie

Postup

  • Predhrejte gril na vysokú teplotu.
  • Veľký plech vhodný na grilovanie zľahka naolejujte.
  • Ryby umyte a osušte papierovou utierkou.
  • V miske zmiešajte červenú karí pastu, cukor, kokosové mlieko, morskú soľ a korenie.
  • Na plech položte makrely a potrite ich karí zmesou.
  • Plech umiestnite na 5 minút pod rozpálený gril a potom ryby opatrne otočte.
  • Grilujte ďalších 6–10 minút, alebo kým koža makrely nezačne praskať a pripaľovať sa a mäso sa neprepečie.
  • Medzitým si škrabkou na zeleninu nakrájajte uhorku na dlhé prúžky a prúžky nakrájajte na tyčinky.
  • Uhorku, paradajku a mätu premiešajte s rybou omáčkou, limetkovou šťavou, soľou a korením.
  • Makrelu podávajte s uhorkovým šalátom a limetkou.
Ryba s karí korením s ľahkým a osviežujúcim šalátom z uhorky, cherry paradajok a mäty na tanieri s limetkou.
www.taste.com.au

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kontaktných elektrických grilov . Aký v našom porovnaní vyhral a prečo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.