Aromatické a jemné rybie karí podávané s ľahkým a osviežujúcim šalátom z uhorky, cherry paradajok a mäty vás dostane! Táto netradičná príprava makrely zožne u vašej rodiny i priateľov zaslúžený úspech a vy im pokrm budete musieť pripravovať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 4 čerstvé makrely, každá s hmotnosťou cca 300 g
- 2 lyžice thajskej červenej kari pasty
- 1 lyžička práškového cukru
- 2 lyžice kokosového mlieka
- 2 uhorky, olúpané
- 12 cherry paradajok, nakrájaných
- 2 lyžice lístkov mäty
- trocha rybej omáčky
- trocha limetkovej šťavy
- rozpolené limetky, na podávanie
Postup
- Predhrejte gril na vysokú teplotu.
- Veľký plech vhodný na grilovanie zľahka naolejujte.
- Ryby umyte a osušte papierovou utierkou.
- V miske zmiešajte červenú karí pastu, cukor, kokosové mlieko, morskú soľ a korenie.
- Na plech položte makrely a potrite ich karí zmesou.
- Plech umiestnite na 5 minút pod rozpálený gril a potom ryby opatrne otočte.
- Grilujte ďalších 6–10 minút, alebo kým koža makrely nezačne praskať a pripaľovať sa a mäso sa neprepečie.
- Medzitým si škrabkou na zeleninu nakrájajte uhorku na dlhé prúžky a prúžky nakrájajte na tyčinky.
- Uhorku, paradajku a mätu premiešajte s rybou omáčkou, limetkovou šťavou, soľou a korením.
- Makrelu podávajte s uhorkovým šalátom a limetkou.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kontaktných elektrických grilov . Aký v našom porovnaní vyhral a prečo?