Táto sladká a dymová šunka z grilu bude hviezdou vašej sviatočnej tabule a hostia budú úplne nadšení! S naším receptom navyše bude jej príprava hračka.
Ingrediencie
- 4,5 kg varené šunky vcelku, nakrájané na plátky
- dijonská horčica
- cukor, morská soľ, paprika, sušený cesnak a sušená cibuľa na dochutenie
- 350 ml grapefruitového piva
- broskyňové drevené štiepky
Na glazé:
- 1/2 šálky pomarančovej marmelády
- 1/4 šálky dijonskej horčice
- 2 lyžice sójovej omáčky
- pikantná omáčka podľa chuti
Postup
- Zahrejte gril na 120 stupňov Celzia.
- Šunku okoreňte a potrite horčicou.
- Nalejte pivo do hliníkovej misky na gril.
- Umiestnite ju na gril na nepriamu žiaru.
- Dajte grilovací rošt na misku s pivom.
- Hore položte šunku.
- Pridajte drevené štiepky do uhlia.
- Grilujte šunku po dobu 20-30 minút na 0,5 kg mäsa.
- Postriekajte vodou aspoň raz za hodinu.
- V strednej miske zmiešajte ingrediencie na glazé.
- Naneste glazé na šunku a pokračujte v grilovaní, kým nebude šunka krásne ugrilovaná (asi 30 minút).
- Vyberte šunku z grilu.
- Servírujte.