Grilovaná teľacia pečeň s pomarančmi

Grilovaná teľacia pečeň s pomarančmi

Aj keď pečeni práve nefandíte, skúste im dať šancu. Nasledujúci recept je totiž delikatesa. Kombináciu pečene a pomarančov si jednoducho musíte zamilovať!

INGREDIENCIA

  • ½ lyžičky celého koriandra
  • ½ lyžičky celého korenia
  • 1 lyžica tymiánu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 800 g teľacej pečene
  • 2 pomaranče
  • morská soľ podľa chuti

POSTUP

  • V mažiari najemno rozdrvíme koriander s korením a tymianom.
  • Korenie zmiešame s olejom.
  • Pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na 8 tenkých plátkov.
  • Ostrým nožom zbavíme pomaranča kôry a drene a nakrájame na hrubšie plátky.
  • Pomaranče a pečeň potrieme olejom s korením a dáme na rozpálený gril.
  • Grilujeme, kým pečeň nie je zlatohnedá, občas ich potrieme olejom, 2–3 minúty z každej strany.
  • Tesne pred podávaním dochutíme soľou.
  • Rozdelíme na taniere a podávame s pomarančmi.
Pečeň z grilu servírovaná na tanieri s pomarančmi.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.