Aj keď pečeni práve nefandíte, skúste im dať šancu. Nasledujúci recept je totiž delikatesa. Kombináciu pečene a pomarančov si jednoducho musíte zamilovať!
INGREDIENCIA
- ½ lyžičky celého koriandra
- ½ lyžičky celého korenia
- 1 lyžica tymiánu
- 3 lyžice olivového oleja
- 800 g teľacej pečene
- 2 pomaranče
- morská soľ podľa chuti
POSTUP
- V mažiari najemno rozdrvíme koriander s korením a tymianom.
- Korenie zmiešame s olejom.
- Pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na 8 tenkých plátkov.
- Ostrým nožom zbavíme pomaranča kôry a drene a nakrájame na hrubšie plátky.
- Pomaranče a pečeň potrieme olejom s korením a dáme na rozpálený gril.
- Grilujeme, kým pečeň nie je zlatohnedá, občas ich potrieme olejom, 2–3 minúty z každej strany.
- Tesne pred podávaním dochutíme soľou.
- Rozdelíme na taniere a podávame s pomarančmi.