Grilovať nemusíte len mäso!
Čo vyskúšať napríklad papriky, baklažány či špargľu a to pripravené tak, že si na mäso ani nespomeniete?
Na inšpiráciu sme pre vás pripravili 5 skvelých receptov na grilovanú zeleninu.
Budete sa oblizovať!
Naše recepty
4 tipy na najlepšiu grilovanú zeleninu
- Nakrájajte zeleninu na rovnakú hrúbku , aby sa grilovala rovnakou rýchlosťou. Pokiaľ budete krájať zeleninu na príliš tenké časti, bude veľmi jemná a na grile sa rozpadne.
- Riaďte sa zlatým pravidlom grilovania: naolejujte to, čo grilujete, nie samotný gril .
- Koreňte jednoducho . Zeleninu veľkoryso posypte soľou a mletým čiernym korením. Pri grilovaní absorbuje soľ, čo zvýši jej prirodzenú sladkosť. Ak chcete, môžete pridať sušené bylinky ako je oregano, mäta, estragón alebo bazalka.
- Grilujte pod uzavretým vekom . Tým vytvoríte rovnaké prostredie ako je v rúre.
Ak zeleninu nepodávame ako prílohu ku grilovaným mäsám, ale ako samostatné grilované jedlo, potom ju dopĺňame väčšinou len kúskom pečiva.
To je rozhodne lepšie, keď sa aspoň chvíľu tiež opečie na grile. Chuť grilovanej zeleniny určite vylepší niektorá zo studených omáčok pripravených z jogurtu či majonézy alebo obľúbené dipy z rôznych surovín a tým aj rôznych chutí, do ktorých zeleninu namáčame.
Inšpirujte sa našimi receptami na dipy , ktoré skvele doplnia akúkoľvek grilovanú zeleninu.