Grilovaná zelenina s balzamikom

Grilovaná zelenina s balzamikom

Nič nie je lepšie ako sladká vôňa zeleniny z grilu vznášajúca sa vzduchom po záhrade. Recept na balzamikovú grilovanú cuketu s hubami je jednoduchý a jeho príprava zaberie len 10 minút.

Ingrediencie

  • 1 stredná zelená cuketa nakrájaná na kolieska
  • 1 stredná žltá cuketa nakrájaná na kolieska
  • 250 g šampiňónov prekrájaných na polovicu alebo na štvrtky, ak sú veľké
  • 230 g hrachových strukov
  • 1/2 veľké cibule nakrájané na plátky
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžička morskej soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte gril.
  2. Umiestnite všetku nakrájanú zeleninu do veľkej misy.
  3. V malej miske vyšľahajte spoločne: 1/4 šálky olivového oleja, 3 lyžice balzamikového octu, 1 lyžičku soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia.
  4. Nalejte marinádu na kusy zeleniny a premiešajte.
  5. Marinujte 10 minút pri izbovej teplote.
  6. Umiestnite všetku zeleninu na gril a grilujte, pokiaľ zelenina nebude mäkká, niekoľkokrát ju premiešajte, aby ste zaistili rovnomerné grilovanie a karamelizáciu.
  7. Preneste na tanier a podľa potreby ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo napríklad bazalkou.
Zelenina z grilu v panvici s vareškou.
www.natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.