Nič nie je lepšie ako sladká vôňa zeleniny z grilu vznášajúca sa vzduchom po záhrade. Recept na balzamikovú grilovanú cuketu s hubami je jednoduchý a jeho príprava zaberie len 10 minút.
Ingrediencie
- 1 stredná zelená cuketa nakrájaná na kolieska
- 1 stredná žltá cuketa nakrájaná na kolieska
- 250 g šampiňónov prekrájaných na polovicu alebo na štvrtky, ak sú veľké
- 230 g hrachových strukov
- 1/2 veľké cibule nakrájané na plátky
- 1/4 šálky olivového oleja
- 3 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžička morskej soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti
Postup
- Predhrejte gril.
- Umiestnite všetku nakrájanú zeleninu do veľkej misy.
- V malej miske vyšľahajte spoločne: 1/4 šálky olivového oleja, 3 lyžice balzamikového octu, 1 lyžičku soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia.
- Nalejte marinádu na kusy zeleniny a premiešajte.
- Marinujte 10 minút pri izbovej teplote.
- Umiestnite všetku zeleninu na gril a grilujte, pokiaľ zelenina nebude mäkká, niekoľkokrát ju premiešajte, aby ste zaistili rovnomerné grilovanie a karamelizáciu.
- Preneste na tanier a podľa potreby ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo napríklad bazalkou.