Na grilovanie majú právo aj vegetariáni. Opekaná zelenina sa skvele hodí aj ako príloha ku grilovanému mäsu.
Ingrediencie
- 1ks cukety
- 2 kukurice
- soľ
- 2 papriky
- malý ananás
- Červená alebo biela cibuľa
Ingrediencie na medovú omáčku
- 80 ml vývaru
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 vínneho octu
- 1 lyžičku olivového oleja
- 1 lyžičku kukuričného škrobu
- 3 lyžice medu
- 1 lyžicu griotky
Postup
- Najskôr si pripravte medovú omáčku tak, že do malého hrnca nalejete vývar, sójovú omáčku, ocot, olej a spoločne zvaríte.
- Následne omáčku zahustíte škrobom, ktorý rozmiešate v malom množstve vody, a krátko povaríte, aby ešte trochu zhustla.
- Na záver dochuťte medom a griotkou.
- Cuketu a kukuricu očistite. Nakrájajte na silnejšie kolieska.
- Papriku a ananás umyte a nakrájajte na väčšie kocky.
- Zeleninu a ananás napichujte striedavo na špajle ako špíz.
- Špízy grilujte asi 10 minút a pri podávaní ich ešte prelejte pripravenou medovou omáčkou.