Grilovaná zelenina s medovou omáčkou

Grilovaná zelenina s medovou omáčkou

Na grilovanie majú právo aj vegetariáni. Opekaná zelenina sa skvele hodí aj ako príloha ku grilovanému mäsu.

Ingrediencie

  • 1ks cukety
  • 2 kukurice
  • soľ
  • 2 papriky
  • malý ananás
  • Červená alebo biela cibuľa

Ingrediencie na medovú omáčku

  • 80 ml vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 vínneho octu
  • 1 lyžičku olivového oleja
  • 1 lyžičku kukuričného škrobu
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžicu griotky

Postup

  • Najskôr si pripravte medovú omáčku tak, že do malého hrnca nalejete vývar, sójovú omáčku, ocot, olej a spoločne zvaríte.
  • Následne omáčku zahustíte škrobom, ktorý rozmiešate v malom množstve vody, a krátko povaríte, aby ešte trochu zhustla.
  • Na záver dochuťte medom a griotkou.
  • Cuketu a kukuricu očistite. Nakrájajte na silnejšie kolieska.
  • Papriku a ananás umyte a nakrájajte na väčšie kocky.
  • Zeleninu a ananás napichujte striedavo na špajle ako špíz.
  • Špízy grilujte asi 10 minút a pri podávaní ich ešte prelejte pripravenou medovou omáčkou.
Zeleninový špíz na gril s ananásom.
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.