Grilovaná zelenina v alobale s balzamikovou zálievkou

Grilovaná zelenina v alobale s balzamikovou zálievkou

Výborný teplý predjedlo, doplnok ku grilovaným mäsám, ale aj samostatný hlavný chod, ktorým určite potešíte nielen vegetariánov či hostí na diéte.

INGREDIENCIA

  • 3 papriky
  • 1 cuketa zelená, nakrájaná na plátky
  • 2 huby Portobello alebo veľké šampiňóny
  • 1 biela alebo fialová cibuľa, nakrájaná na hrubé plátky
  • 2 paradajky nakrájané na polovicu
  • 1 kukurica, rozkrájaná na klátiky

Na zálievku:

  • 3/4 šálky kvalitného olivového oleja
  • 1/4 šálky kvalitného balzamikového octu
  • 1 lyžica rozotreného cesnaku
  • 1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (alebo čerstvý rozmarín a tymián)
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia

POSTUP

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie na zálievku.
  2. Všetku nakrájanú zeleninu a huby zalejte pripravenou zálievkou.
  3. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  4. Zeleninu zabaľte do alobalu a vytvorte pevné balíčky.
  5. Vložte buď priamo na gril, alebo môžete grilovať aj v rúre pri 180 ° C asi 20 -30 minút.
Zelenina v alobale pripravovaná na grile.
www.chelseasmessyapron.com

Vyskúšajte aj našich ďalších 6 najlepších receptov s hermelínom a vykúzlite svojim stravníkom spokojný úsmev na perách.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.