Výborný teplý predjedlo, doplnok ku grilovaným mäsám, ale aj samostatný hlavný chod, ktorým určite potešíte nielen vegetariánov či hostí na diéte.
INGREDIENCIA
- 3 papriky
- 1 cuketa zelená, nakrájaná na plátky
- 2 huby Portobello alebo veľké šampiňóny
- 1 biela alebo fialová cibuľa, nakrájaná na hrubé plátky
- 2 paradajky nakrájané na polovicu
- 1 kukurica, rozkrájaná na klátiky
Na zálievku:
- 3/4 šálky kvalitného olivového oleja
- 1/4 šálky kvalitného balzamikového octu
- 1 lyžica rozotreného cesnaku
- 1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (alebo čerstvý rozmarín a tymián)
- 1 lyžička soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
POSTUP
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie na zálievku.
- Všetku nakrájanú zeleninu a huby zalejte pripravenou zálievkou.
- Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.
- Zeleninu zabaľte do alobalu a vytvorte pevné balíčky.
- Vložte buď priamo na gril, alebo môžete grilovať aj v rúre pri 180 ° C asi 20 -30 minút.
Vyskúšajte aj našich ďalších 6 najlepších receptov s hermelínom a vykúzlite svojim stravníkom spokojný úsmev na perách.