Máte už dosť zložitého pečenia rôznych buchiet a tort, aby ste potešili svoju rodinu sladkým múčnikom?
Vyskúšajte naše recepty na grilovaný ananás, ktorý nielen že poslúži ako skvelý dezert, ale môžete ho podávať aj ako predjedlo či prílohu k mäsu či rybám.
Ochutnajte variantu s javorovým maslom, rumovou omáčkou či limetkovým karamelom.
Znie to lahodne, že áno?
Tak sa na to poďme spoločne pozrieť!
Naše recepty
Nezabudnite vyskúšať aj naše zdravé recepty na smoothie s ananásom 5x inak. Sú ľahké na prípravu, osviežujúce a exotické!
Ako nakrájať ananás na grilovanie
Existujte niekoľko spôsob, ako môžete nakrájať ananás, aby sa hodil na grilovanie. U oboch metód začnite odrezaním hornej a spodnej časti ananásu , aby ste mali rovný povrch, s ktorým môžete pracovať. Ostrým nožom prejdite zvisle po vonkajšej koži, aby ste ju odstránili.
- Ak chcete ananás nakrájať na kolieska , položte ho na bok a nakrájajte ho priečne na plátky o veľkosti cca 2,5 cm. Na odstránenie jadrovníka, ktorý je uprostred, použite vykrajovač ananásu, okrúhly vykrajovač na pečivo alebo odrezávací nôž.
- Druhou metódou je narezať ananás pozdĺž jadrovníka, aby ste odkrojili veľké plátky dužiny. Potom ich môžete nakrájať na menšie kúsky. Uistite sa, že sú cca 2 cm hrubé a dostatočne veľké, aby vám nespadli medzi grilovacie rošty.
A ako sa vám naše dnešné recepty na grilovaný ananás páčili? Napíšte nám do komentárov!