Grilované bravčové koleno v rúre

Grilované bravčové koleno v rúre

Recept s grilovaným bravčovým kolenom sa pripravuje rôzne v závislosti od regiónu i krajiny. Môže byť najskôr nasolené alebo naložené a upečené do chrumkava, vyprážané alebo varené. Potešte svojich hostí a blízkych chrumkavým kolenom. Alebo ich potešte ďalšími dobrotami z bravčového mäsa na grile .

Čo budeme potrebovať

  • 2 bravčové kolená (700 g každé s surovou kosťou, neúdené ani naložené)
  • soľ
  • rasca
  • 4 bobkové listy
  • 4 bobule borievky
  • 1 lyžička guličiek korenia
  • 1 cibuľa (nakrájaná na štvrtky)

Postup

  • Do veľkého hrnca dajte osolenú vodu. Pridajte bobkové listy, borievka, korenie a nakrájanú cibuľu.
  • Priveďte do varu a potom upravte teplotu tak, aby sa voda nevarila, ale bola stále veľmi horúca.
  • Pridajte bravčové kolená a varte asi 1,5 hodiny.
  • Vyberte a prerezajte kožu kôru v tvare kosoštvorca. Posypte soľou a rascou.
  • V rúre zasuňte mriežku do strednej polohy a pod ňu umiestnite zapekaciu misku, aby sa v nej zachytil kvapkajúci tuk.
  • Kolená položíme na mriežku a necháme v predhriatej rúre piecť na 200 ° C asi 1,5 hodiny.
  • V polovici otočte a ak chcete, môžete ich preliať aj nazbieraným tukom.
  • Na posledných 15 minút môžete zapnúť v rúre gril.

Hodí sa k nášmu zemiakovému šalátu , zemiakovej kaši alebo žemľovej knedle s omáčkou, šalátu alebo k pár krajčekom chleba.
Pokiaľ niečo ostane, mäso bude chutiť veľmi dobre aj na druhý deň studené.

Oceľová panvica s vypečeným a chrumkavým kolenom.
Zdroj: craftbeering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.