Recept s grilovaným bravčovým kolenom sa pripravuje rôzne v závislosti od regiónu i krajiny. Môže byť najskôr nasolené alebo naložené a upečené do chrumkava, vyprážané alebo varené. Potešte svojich hostí a blízkych chrumkavým kolenom. Alebo ich potešte ďalšími dobrotami z bravčového mäsa na grile .
Čo budeme potrebovať
- 2 bravčové kolená (700 g každé s surovou kosťou, neúdené ani naložené)
- soľ
- rasca
- 4 bobkové listy
- 4 bobule borievky
- 1 lyžička guličiek korenia
- 1 cibuľa (nakrájaná na štvrtky)
Postup
- Do veľkého hrnca dajte osolenú vodu. Pridajte bobkové listy, borievka, korenie a nakrájanú cibuľu.
- Priveďte do varu a potom upravte teplotu tak, aby sa voda nevarila, ale bola stále veľmi horúca.
- Pridajte bravčové kolená a varte asi 1,5 hodiny.
- Vyberte a prerezajte kožu kôru v tvare kosoštvorca. Posypte soľou a rascou.
- V rúre zasuňte mriežku do strednej polohy a pod ňu umiestnite zapekaciu misku, aby sa v nej zachytil kvapkajúci tuk.
- Kolená položíme na mriežku a necháme v predhriatej rúre piecť na 200 ° C asi 1,5 hodiny.
- V polovici otočte a ak chcete, môžete ich preliať aj nazbieraným tukom.
- Na posledných 15 minút môžete zapnúť v rúre gril.
Hodí sa k nášmu zemiakovému šalátu , zemiakovej kaši alebo žemľovej knedle s omáčkou, šalátu alebo k pár krajčekom chleba.
Pokiaľ niečo ostane, mäso bude chutiť veľmi dobre aj na druhý deň studené.