Medailóniky z bravčovej bábiky zabalené do plátkov prosciutta a ugrilované sa stanú hitom vašich letných grilovačiek! Navyše sa ľahko pripravujú, krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia.
Čo budete potrebovať
Na omáčku:
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
- 1 polievková lyžica + 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžica nasekanej čerstvej šalvie
- 2 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
- 2 lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
- 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
- 1/4 lyžičky soli
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli
Na bravčové mäso:
- 600 g bravčovej bábiky, dobre orezané, nakrájané na 4 medailónky
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 4 plátky prosciutta, nakrájané na veľmi tenké plátky (preložené napoly, pokiaľ sú široké)
Postup
- Grilovací rošt vyčistite a dobre potrite olejom
- Zmiešajte všetky prísady na omáčku.
- Nalejte omáčku do plytkej misky.
- Potrite medailónky olejom; dochuťte soľou a korením.
- Okolo každého medailónu omotajte plátok prosciutta a zaistite kuchynským povrázkom.
- Zakryté medailóniky grilujte, kým teplomer vložený do stredov nezaznamená 63 stupňov Celzia, asi 5 minút z každej strany.
- Medailóniky preložte do pripravenej misky, zalejte omáčkou a nechajte 3 až 4 minúty odpočívať, často obracajte.
- Odstráňte z medailónikov povrázky a podávajte s omáčkou.