Grilované bravčové medailónky v prosciutte

Grilované bravčové medailónky v prosciutte

Medailóniky z bravčovej bábiky zabalené do plátkov prosciutta a ugrilované sa stanú hitom vašich letných grilovačiek! Navyše sa ľahko pripravujú, krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 polievková lyžica + 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej šalvie
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1/4 lyžičky soli
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli

Na bravčové mäso:

  • 600 g bravčovej bábiky, dobre orezané, nakrájané na 4 medailónky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4 plátky prosciutta, nakrájané na veľmi tenké plátky (preložené napoly, pokiaľ sú široké)

Postup

  • Grilovací rošt vyčistite a dobre potrite olejom
  • Zmiešajte všetky prísady na omáčku.
  • Nalejte omáčku do plytkej misky.
  • Potrite medailónky olejom; dochuťte soľou a korením.
  • Okolo každého medailónu omotajte plátok prosciutta a zaistite kuchynským povrázkom.
  • Zakryté medailóniky grilujte, kým teplomer vložený do stredov nezaznamená 63 stupňov Celzia, asi 5 minút z každej strany.
  • Medailóniky preložte do pripravenej misky, zalejte omáčkou a nechajte 3 až 4 minúty odpočívať, často obracajte.
  • Odstráňte z medailónikov povrázky a podávajte s omáčkou.
Medailóniky zabalené do plátkov prosciutta a servírované s omáčkou a špargľou na tanieri.
www.mylilikoikitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.