Grilované bravčové rebrá s BBQ omáčkou

Grilované bravčové rebrá s BBQ omáčkou

Úplne luxusné korenené grilované rebierka s barbecue omáčkou podľa vašej voľby sú skvelým spestrením grilovacej sezóny a nie je snáď nikto, komu by nechutili. Presvedčte sa sami!

Ingrediencie

  • 2 lyžice papriky
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 1 a 1/2 lyžičky mletého koriandra
  • 3/4 lyžičky kajenského korenia
  • 2 – 3 kusy bravčových rebierok (asi 1 kg každý kus, použite ideálne bravčové rebierka z pečienka, sú kratšie a mäsitejšie)
  • pár hrstí údiacich lupienkov z bieleho orecha, namočených na aspoň 30 minút (voliteľne)
  • 1 šálka barbecue omáčky

Postup

  1. Vložte všetky suché ingrediencie do malej misky a premiešajte, aby sa spojili.
  2. Ostrým nožom odstráňte všetku striebornú kožu zo zadnej strany všetkých rebierok.
  3. Rebierka rovnomerne potrite korením a potom pevne zabaľte do 2 až 3 vrstiev alobalu.
  4. Pri balení dávajte pozor, aby ste alobal s rebrami nepretrhli.
  5. Predhrejte gril na drevené uhlie alebo plynový gril na strednú teplotu.
  6. Rebierka grilujte zakrytá na priamom ohni po dobu 1 hodiny a dvakrát otočte, aby bola zaistená rovnomerná prepečenosť.
  7. V zakrytom grile udržujte teplotu medzi 175 °C – 200 °C.
  8. Odstavte rebrá z ohňa a nechajte 10 minút odpočívať.
  9. Odstráňte alobal a zlikvidujte všetku tekutinu.
  10. Medzitým sceďte lupienky bieleho orecha (ak používate) a rozsypte na uhlie alebo pridajte do udiarne plynového grilu.
  11. Vráťte rebrá na gril stranou s kosťou dole a pomocou štetca potrite hornú časť rebierok barbecue omáčkou.
  12. Grilujte prikryté 10 – 12 minút.
  13. Počas tejto doby rebrá dvakrát otočte a podlejte.
  14. Pred podávaním nechajte 5 minút odpočinúť.
  15. Podávajte s extra BBQ omáčkou.
Korenené grilované rebierka s barbecue omáčkou servírovaná na tácke s miskou šalátu a omáčky.
www.kitchenkonfidence.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na vynikajúce kotletky z bravčového mäsa – zapečené aj grilované!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.