Prichystajte svojim hosťom vynikajúcu bravčovú stehno. Je to skvelý spôsob, ako začať letnú grilovaciu sezónu. Podávajte ju s grilovanou zeleninou, čerstvým sezónnym ovocím prípadne s nejakým dobrým šalátkom.
Ingrediencie
- cca 2 kg bravčové stehná
- soľ (podľa chuti)
- čierne korenie (podľa chuti)
- 1/2 šálky dymovej barbecue omáčky
- 1/2 šálky džemu z červeného hroznového vína alebo červeného vínneho želé
- 2 lyžičky chilli prášku
Postup
- Rozpáľte si kotlíkový gril.
- Bravčové stehno dochuťte soľou a korením.
- Grilujte nie priamo nad ohňom, v zakrytom grile po dobu 1 a 1/2 hodiny.
- Medzitým zmiešajte barbecue omáčku, želé a chilli prášok.
- Posledných 30 minút začnite každých 5-10 minút podlievať zmesou omáčky, kým vnútorná teplota na teplomeri neukáže 62 stupňov Celzia.
- Odstráňte stehno z ohňa.
- Pred krájaním na podávanie nechajte asi 10 minút odpočinúť.