Grilované broskyne s prosciuttom

Grilované broskyne s prosciuttom

Tento recept má všetko. Je sladký, slaný a úžasne krémový. Skvele sa hodí na akúkoľvek oslavu, pretože si ho zamiluje úplne každý! Šťavnaté broskyne zabalené do bazalky, modrého syra a prosciuta vytvára perfektné predjedlo, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 8 tenkých plátkov prosciutta, prekrojených na polovicu
  • 2 stredné broskyne, rozpolené, vykôstkované a každá nakrájaná na 8 mesiačikov
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 16 lístkov bazalky nakrájaných na prúžky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 110 g modrého syra, rozdrveného
  • balzamikový ocot, na pokvapkanie

Postup

  1. Plátky prosciutta položte na pracovnú plochu.
  2. Na okraj každého plátku vložte nechtík broskyne, dochuťte soľou, čiernym korením a poukladajte prúžky bazalky a rozdrobeným modrým syrom.
  3. Prosciutto zrolujte, aby ste obalili broskyne.
  4. Rozpáľte gril na strednú teplotu.
  5. Závitky zľahka potrite olivovým olejom.
  6. Grilujte za občasného obracania, kým prosciutto nezhnedne a nebude chrumkavé, asi 4 minúty.
  7. Preložte na tanier a zľahka pokvapkajte odleženým balzamikovým octom a podávajte.
Broskyne zabalené do bazalky, modrého syra a prosciuta naskladané vedľa seba.
www.soffiawardy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.