Tento recept má všetko. Je sladký, slaný a úžasne krémový. Skvele sa hodí na akúkoľvek oslavu, pretože si ho zamiluje úplne každý! Šťavnaté broskyne zabalené do bazalky, modrého syra a prosciuta vytvára perfektné predjedlo, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 8 tenkých plátkov prosciutta, prekrojených na polovicu
- 2 stredné broskyne, rozpolené, vykôstkované a každá nakrájaná na 8 mesiačikov
- soľ a čerstvo mleté korenie
- 16 lístkov bazalky nakrájaných na prúžky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 110 g modrého syra, rozdrveného
- balzamikový ocot, na pokvapkanie
Postup
- Plátky prosciutta položte na pracovnú plochu.
- Na okraj každého plátku vložte nechtík broskyne, dochuťte soľou, čiernym korením a poukladajte prúžky bazalky a rozdrobeným modrým syrom.
- Prosciutto zrolujte, aby ste obalili broskyne.
- Rozpáľte gril na strednú teplotu.
- Závitky zľahka potrite olivovým olejom.
- Grilujte za občasného obracania, kým prosciutto nezhnedne a nebude chrumkavé, asi 4 minúty.
- Preložte na tanier a zľahka pokvapkajte odleženým balzamikovým octom a podávajte.