Sezóna grilovačiek sa blíži a preto sme si pre vás pripravili 5 lahodných receptov na grilovanú špargľu.
Jeho príprava zaberie pár minút a vy tak rýchlo vykúzlite dokonalý doplnok k vášmu obľúbenému mäsu.
Vyskúšajte variantu s balzamikovou redukciou či s BBQ holandskou omáčkou.
Hostia si pochutnajú!
Naše recepty
Tipy na grilovanie špargle
- Čerstvá špargľa je lahodná a mäkká a nemusíte okrajovať jeho konce. Pri zbere špargle však konce stonky stvrdnú a zvláknia sa. Pre lepšiu textúru sa teda odporúča konce špargle odstrániť . Stačí špargľa ohnúť av mieste, kde sám lupne, odstránite koniec.
- Špargľu by ste nikdy nemali grilovať dlho . Grilovanie špargle dlhšie ako osem minút má za následok nedobrú kašovitú textúru.
- Odporúčame špargľu umiestniť priamo na gril na vysokú teplotu . Je v poriadku, keď vám plamene trochu opália okraje.
- Tenšie výhonky špargle môžete zabaliť do alobalu a potom dať na priamy oheň. Alobal špargľa ochráni a zároveň ho uvarí v pare.
Chcete vedieť, aký má špargľa vplyv na ľudské zdravie, ako ho konzumovať, pestovať či aké sú jeho druhy? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom podrobnom článku o špargle !
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!