Vychutnajte si tieto luxusné rybie filety z grilu, ktoré sú marinované v zmesi sójovej omáčky, medu, zázvoru a saké. Pikantný šalát tučnú rybu navyše krásne odľahčuje.
Čo budete potrebovať
- 2 veľké filety z makrely
Na marinádu:
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený na kašu
- 1 lyžica saké alebo suchého sherry
- 1 lyžička chilli vločiek
Na šalát:
- 2 lyžičky sezamového oleja
- šťava z ½ limetky
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička sladkej chilli omáčky
- 80 g zmesi hrachových klíčkov, klíčkov reďkoviek a čerstvého koriandra
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu a potom nalejte na rybu.
- Odložte na 20 minút.
- Na šalát zmiešajte sezamový olej, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, med a sladkú chilli omáčku.
- Vzniknutý dresing premiešajte s hrachovými a reďkovkovými klíčkami a s čerstvým koriandrom.
- Marinovanú makrelu grilujte na rozpálenom grile po dobu 5 minút, dvakrát alebo trikrát počas grilovania prelejte rybu prebytočnou marinádou.
- Nakrájajte a podávajte so šalátom.