Grilované hovädzie steaky na hubách

Grilované hovädzie steaky na hubách

Užite si luxusné grilované steaky z hovädzieho roštenca servírované spolu s omáčkou zo šampiňónov a hlivy ustricovej. Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 4 steaky z hovädzieho roštenca
  • 2 šálky šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 4 hlivy ustricovej nakrájanej na plátky
  • 2 šalotky nakrájané nadrobno
  • 4 lyžice čerstvej šalvie, hrubo nasekané
  • 1/2 šálky suchého vermútu
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 3 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite maslo a orestujte na ňom šalotku a šalviu do mäkka.
  • Huby restujte, kým sa z nich nevyparí všetka tekutina a nezačnú hnednúť.
  • Panvicu potrite vermútom a varte, kým sa všetka tekutina neodparí.
  • Pridajte smotanu a varte, kým omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Steaky bohato osoľte a okoreňte a grilujte 2–3 minúty z každej strany pre medium rare.
  • Nechajte aspoň 15 minút odpočinúť, potom nakrájajte na tenké plátky a podávajte na smotanových hubách.
Grilované steaky z hovädzieho roštenca servírované spolu s omáčkou zo šampiňónov a hlivy ustricovej.
www.dc-fortheloveof.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.