Užite si luxusné grilované steaky z hovädzieho roštenca servírované spolu s omáčkou zo šampiňónov a hlivy ustricovej. Delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 4 steaky z hovädzieho roštenca
- 2 šálky šampiňónov nakrájaných na plátky
- 4 hlivy ustricovej nakrájanej na plátky
- 2 šalotky nakrájané nadrobno
- 4 lyžice čerstvej šalvie, hrubo nasekané
- 1/2 šálky suchého vermútu
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 3 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite maslo a orestujte na ňom šalotku a šalviu do mäkka.
- Huby restujte, kým sa z nich nevyparí všetka tekutina a nezačnú hnednúť.
- Panvicu potrite vermútom a varte, kým sa všetka tekutina neodparí.
- Pridajte smotanu a varte, kým omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Steaky bohato osoľte a okoreňte a grilujte 2–3 minúty z každej strany pre medium rare.
- Nechajte aspoň 15 minút odpočinúť, potom nakrájajte na tenké plátky a podávajte na smotanových hubách.