Tak toto je úplná delikatesa! Pokiaľ chcete prekvapiť svojich hostí na letnej grilovačke, pripravte im túto pochúťku, po ktorej sa budú oblizovať.
Čo budete potrebovať
- 8 veľkých alebo 16 malých húb shiitake
- olivový olej
Na umami maslo:
- 40 g masla, zmäknutého
- 3 g sušené riasy kombu, jemne pomleté v mlynčeku na korenie
- ¼ sušené huby shiitake, jemne pomleté v mlynčeku na korenie
- 1 lyžička pražených sezamových semienok
- ¼ lyžičky rybej omáčky
- ¼ lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- ¼ lyžičky biele miso pasty
Postup
- Rozpáľte si gril.
- Maslo dajte do misky so ¾ lyžičky mletého kombu, ¼ lyžičky mletého shiitake a zvyšnými ingredienciami na umami maslo a dobre premiešajte.
- Z húb vyhoďte tuhé stonky, potrite olejom, dochuťte soľou a grilujte na vysokom ohni za občasného obracania, kým nezozlátnu a nezmäknú (4–6 minút).
- Ak chcete podávať, naaranžujte horúce huby na tanier žiabrami hore a naplňte ich lyžičkou umami masla.
- Dobrú chuť!