Grilované huby shiitake s umami maslom

Grilované huby shiitake s umami maslom

Tak toto je úplná delikatesa! Pokiaľ chcete prekvapiť svojich hostí na letnej grilovačke, pripravte im túto pochúťku, po ktorej sa budú oblizovať.

Čo budete potrebovať

  • 8 veľkých alebo 16 malých húb shiitake
  • olivový olej

Na umami maslo:

  • 40 g masla, zmäknutého
  • 3 g sušené riasy kombu, jemne pomleté ​​v mlynčeku na korenie
  • ¼ sušené huby shiitake, jemne pomleté ​​v mlynčeku na korenie
  • 1 lyžička pražených sezamových semienok
  • ¼ lyžičky rybej omáčky
  • ¼ lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • ¼ lyžičky biele miso pasty

Postup

  • Rozpáľte si gril.
  • Maslo dajte do misky so ¾ lyžičky mletého kombu, ¼ lyžičky mletého shiitake a zvyšnými ingredienciami na umami maslo a dobre premiešajte.
  • Z húb vyhoďte tuhé stonky, potrite olejom, dochuťte soľou a grilujte na vysokom ohni za občasného obracania, kým nezozlátnu a nezmäknú (4–6 minút).
  • Ak chcete podávať, naaranžujte horúce huby na tanier žiabrami hore a naplňte ich lyžičkou umami masla.
  • Dobrú chuť!
Huby z grilu plnené ochuteným maslom servírované na tanieri s vidličkou.
www.gourmettraveller.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.