Na grilovanie sa hodí predovšetkým mäso z kačacích pŕs, ktoré je mäkké a šťavnaté. Inšpirujte sa nasledujúcim receptom, kde nájdete tip, ako urobiť skvelú marinádu zo sójovej omáčky a zázvoru.
INGREDIENCIA
- 1 kačacie prsia bez kosti
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 cibuľa
- 1 lyžička soli
- štipka korenia
- chilli
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
POSTUP
- Sójovú omáčku a olej zmiešajte.
- Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a vložte do zmesi.
- Nastrúhajte zázvor a tiež nasypte do marinády.
- Osoľte a okoreňte.
- Marinádou potrite kačacie mäso, do ktorého môžete aj jemne narezať zo strán mriežku.
- Uložte do nádoby do chladničky na 2 a viac hodín.
- Grilujte z oboch strán dozlatista.
- Podávame s akoukoľvek prílohou, najčastejšie so zemiakmi.