Grilované kačacie prsia

Grilované kačacie prsia

Na grilovanie sa hodí predovšetkým mäso z kačacích pŕs, ktoré je mäkké a šťavnaté. Inšpirujte sa nasledujúcim receptom, kde nájdete tip, ako urobiť skvelú marinádu zo sójovej omáčky a zázvoru.

INGREDIENCIA

  • 1 kačacie prsia bez kosti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 cibuľa
  • 1 lyžička soli
  • štipka korenia
  • chilli
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky

POSTUP

  1. Sójovú omáčku a olej zmiešajte.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a vložte do zmesi.
  3. Nastrúhajte zázvor a tiež nasypte do marinády.
  4. Osoľte a okoreňte.
  5. Marinádou potrite kačacie mäso, do ktorého môžete aj jemne narezať zo strán mriežku.
  6. Uložte do nádoby do chladničky na 2 a viac hodín.
  7. Grilujte z oboch strán dozlatista.
  8. Podávame s akoukoľvek prílohou, najčastejšie so zemiakmi.
Kačacie prsia z grilu servírované s cherry paradajkami.
www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.