Pre milovníkov mastnejších a tučnejších pochúťok máme recept a postup na grilovanie bravčového kolena. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 2 ks predného bravčového kolena
- Mäsový vývar
- Sadlo
- 1ks cibuľa
- 2ks bobkového listu
- 4 guličky nového korenia
- 10 guličiek celého korenia
- Olej na potieranie
Ingrediencie na marinádu
- 1 červená cibuľa
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 5 strúčikov cesnaku (môžete viac podľa chuti)
Postup
- Najprv kolená očistite a na koži narezajte mriežky.
- Vo väčšom hrnci rozpustite masť a na ňom sprudka kolena orestujte zo všetkých strán do ružova.
- Potom zalejte mäsovým vývarom, pridajte celú cibuľu, korenie, korenie a soľ.
- Hrniec zakryte a duste 1-1,5 hodiny domäkka. Potom vyberte a nechajte odkvapkať.
- Marinádu pripravíte tak, že cibuľu s cesnakom nasekáte nahrubo. Zalejete olejom, pridáte horčicu, sójovú omáčku a všetko následne rozmixujete.
- Odkvapkané kolená vložíte do marinády, celé ich potrite a necháte v chladničke cez noc odležať.
- Marinované kolená sú pripravené na grilovanie. Jednotlivé kusy zabaľte do alobalu, ktorý je potrebný olejom. Na rozpálenom grile pečte za občasného obracania cca 15-20 minút z každej jeho strany.
- Upečené kolená rozbaľte z alobalu a podľa potreby a chuti ešte dopečte do zlatistej farby.
- Grilované kolená podávajte s chrenovou omáčkou, horčicou a pečivom.