Grilované koleno

Grilované koleno

Pre milovníkov mastnejších a tučnejších pochúťok máme recept a postup na grilovanie bravčového kolena. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 2 ks predného bravčového kolena
  • Mäsový vývar
  • Sadlo
  • 1ks cibuľa
  • 2ks bobkového listu
  • 4 guličky nového korenia
  • 10 guličiek celého korenia
  • Olej na potieranie

Ingrediencie na marinádu

  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 5 strúčikov cesnaku (môžete viac podľa chuti)

Postup

  • Najprv kolená očistite a na koži narezajte mriežky.
  • Vo väčšom hrnci rozpustite masť a na ňom sprudka kolena orestujte zo všetkých strán do ružova.
  • Potom zalejte mäsovým vývarom, pridajte celú cibuľu, korenie, korenie a soľ.
  • Hrniec zakryte a duste 1-1,5 hodiny domäkka. Potom vyberte a nechajte odkvapkať.
  • Marinádu pripravíte tak, že cibuľu s cesnakom nasekáte nahrubo. Zalejete olejom, pridáte horčicu, sójovú omáčku a všetko následne rozmixujete.
  • Odkvapkané kolená vložíte do marinády, celé ich potrite a necháte v chladničke cez noc odležať.
  • Marinované kolená sú pripravené na grilovanie. Jednotlivé kusy zabaľte do alobalu, ktorý je potrebný olejom. Na rozpálenom grile pečte za občasného obracania cca 15-20 minút z každej jeho strany.
  • Upečené kolená rozbaľte z alobalu a podľa potreby a chuti ešte dopečte do zlatistej farby.
  • Grilované kolená podávajte s chrenovou omáčkou, horčicou a pečivom.
Rozpadajúce sa grilované bravčové mäso.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.