Grilované krevety so syrom

Grilované krevety so syrom

Už ste niekedy jedli krevety so syrom? Je to delikatesa! Vyskúšajte našu kombináciu s mozzarellou a krémovou syrovou omáčkou, pochutí si celá rodina.

Čo budete potrebovať

Na krevety:

  • 16 veľkých kreviet so škrupinou
  • 1 šálka strúhanej mozzarelly
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • nasekaná petržlenová vňať

Na syrovú omáčku:

  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky syra čedar, nastrúhaného
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • štipka soli
  • štipka kajenského korenia
  • štipka sušenej horčice

Postup

  • V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo, pridajte múku, soľ, kajenské korenie a sušenú horčicu.
  • Dobre premiešajte.
  • Postupne za stáleho miešania prilievajte mlieko a varte do zhustnutia.
  • Pridajte čedar a pokračujte vo varení, kým sa syr nerozpustí a nevznikne vám hladká omáčka.
  • Dajte bokom.
  • Krevety nakrájajte aj so škrupinou, odstráňte žilky a uložte ich na plech.
  • Prelejte ich syrovou omáčkou, hlavy nechajte odkryté.
  • Posypte mozzarellou a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  • Plech vložte do hornej časti rúry predhriatej na 230 °C.
  • Zapnite funkciu gril a grilujte krevety v rúre 5–8 minút (v závislosti od veľkosti kreviet) alebo pokiaľ nie sú krevety hotové a syr dozlatista opečený.
  • Vyberte z rúry, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a horúce podávajte.
Krevety so syrovou omáčkou v pekáči.
www.angsarap.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.