Už ste niekedy jedli krevety so syrom? Je to delikatesa! Vyskúšajte našu kombináciu s mozzarellou a krémovou syrovou omáčkou, pochutí si celá rodina.
Čo budete potrebovať
Na krevety:
- 16 veľkých kreviet so škrupinou
- 1 šálka strúhanej mozzarelly
- čerstvo mleté čierne korenie
- nasekaná petržlenová vňať
Na syrovú omáčku:
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky syra čedar, nastrúhaného
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- štipka soli
- štipka kajenského korenia
- štipka sušenej horčice
Postup
- V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo, pridajte múku, soľ, kajenské korenie a sušenú horčicu.
- Dobre premiešajte.
- Postupne za stáleho miešania prilievajte mlieko a varte do zhustnutia.
- Pridajte čedar a pokračujte vo varení, kým sa syr nerozpustí a nevznikne vám hladká omáčka.
- Dajte bokom.
- Krevety nakrájajte aj so škrupinou, odstráňte žilky a uložte ich na plech.
- Prelejte ich syrovou omáčkou, hlavy nechajte odkryté.
- Posypte mozzarellou a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
- Plech vložte do hornej časti rúry predhriatej na 230 °C.
- Zapnite funkciu gril a grilujte krevety v rúre 5–8 minút (v závislosti od veľkosti kreviet) alebo pokiaľ nie sú krevety hotové a syr dozlatista opečený.
- Vyberte z rúry, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a horúce podávajte.