Pripravte si toto dokonale šťavnaté, jemné a lahodné kura, ktoré je marinované v tej najlepšej marináde z cesnaku a byliniek. Môžete ho podávať ako hlavnú hviezdu pokrmu alebo ním doplniť šalát alebo cestoviny.
INGREDIENCIA
- 2 lyžičky morskej soli
- 2 lyžičky nasekanej cibule
- 2 lyžičky praženého cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky koriandra
- 1/2 lyžičky petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky papriky
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky octu
- 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože
POSTUP
- Zmiešajte morskú soľ, nasekanú cibuľu, pražený cesnakový prášok, čierne korenie, koriander, petržlenovú vňať a papriku.
- Vložte zmes korenia, olivový olej a ocot do vrecka na zips.
- Pridajte 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože.
- Premiešajte, aby sa mäso obalilo, dajte do chladničky a kurča 30 minút marinujte.
- Naolejujte grilovacie rošty, vyberte kurča z marinády a grilujte na stredne vysokej teplote asi 5 minút z každej strany, celkom asi 10 minút alebo pokiaľ kurča nedosiahne vnútornú teplotu 71 °C.
Testujeme kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?