Grilované kuracie kúsky s bylinkami

Grilované kuracie kúsky s bylinkami

Jemná chuť kuracieho mäsa sa skvele snúbi s najrôznejšími bylinkami, predovšetkým tymianom a rozmarínom. Pripravte si marinádu plnú byliniek, kura pekne prevonia a vy sa nebudete môcť dočkať, až ho ochutnáte.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrťky alebo kuracie stehná či krídla
  • 1 čajová lyžička červeného korenia
  • 1 čajová lyžička semien feniklu
  • 1 čajová lyžička hrubo mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 PL čerstvého rozmarínu, jemne nasekaného
  • 1 PL čerstvého tymiánu, jemne nakrájaného
  • 2 strúčiky rozotreného cesnaku
  • 1 a 1/2 PL hnedého cukru

Postup:

  1. Všetky korenia dôkladne utrite v mažiari.
  2. Následne túto zmes zmiešajte s ostatnými ingredienciami, teda cukrom, bylinkami a cesnakom v miske v jemnú pastu.
  3. Kuracie štvrťky očistite, umyte a pripravenou pastou z korenia a byliniek zo všetkých strán dôkladne pokryte.
  4. Odložte na aspoň dve hodiny, lepšie cez noc, do chladničky.
  5. Potom rozpáľte gril a vložte naň kuracie štvrťky kožou smerom dole.
  6. Grilujte približne 25-30 minút.
  7. Počas grilovania mäso pravidelne obracajte.
  8. Pred servírovaním nechajte mäso 5 minút odpočinúť, lepšie vynikne chuť byliniek.
Kuracie mäso pripravované na grile s rozmanitými bylinkami
zdroj: garlicandzest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.