Každý, obzvlášť deti, miluje kuracie mäso z grilu. Ugrilujte svojej rodine či priateľom kuracie mäso, ktoré bude chcieť každý pridať.
Ingrediencie
- Kuracie mäso (stehná, krídelká, prsia…)
- 2 lyžice kečupu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1,5 lyžice mletého zázvoru
- Olivový olej na rošty
Postup
- V stredne veľkej miske rozšľahajte kečup so sójovou omáčkou, tritnovým cukrom, ryžovým octom, worcesterskou omáčkou, sezamový olej, prelisovaný cesnak a zázvor.
- Dochuťte trochou soli a korenia. Odoberte si 1/2 hrnčeka marinády a odložte vedľa.
- Do zvyšnej marinády vložte očistené mäso a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny marinovať. Najlepšie však 8 hodín.
- Namarinované mäso je pripravené na gril. Pri grilovaní mäso obracajte a potierajte marinádou, ktorú ste si dali bokom.
- Podávajte s grilovanou zeleninou alebo pečivom alebo s čímkoľvek, čo máte radi.