Pred grilovaním mäso marinuje väčšina z nás. Zmes medu a horčice je jednou zo skvelých možností!
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 1/2 šálky medu
- 1/2 šálky hrubozrnnej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava z polovice citróna
- sladká paprika
- vločky červeného korenia
- soľ, korenie
Postup:
- V miske si zmiešajte všetko korenie, teda sladkú papriku, červené korenie, soľ a čierne korenie.
- Ďalej ku koreniu pridajte prelisovaný cesnak, med, horčicu a citrónovú šťavu.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Umyté a kože zbavené kuracie prsia vložte do misky s marinovacou zmesou, prikryte a nechajte aspoň 30 minút odležať pri izbovej teplote.
- Namarinované kúsky mäsa potom grilujte na predhriatom grile približne 6-8 minút z každej strany, kým nie je mäso hotové.
- Pred konzumáciou nechajte mäso niekoľko málo minút odpočinúť na tanieri.
Grilované kura na mede servírujte s čerstvým pečivom a zeleninovým šalátom.