Grilované mäso v medovej horčici

Grilované mäso v medovej horčici

Pred grilovaním mäso marinuje väčšina z nás. Zmes medu a horčice je jednou zo skvelých možností!

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 1/2 šálky medu
  • 1/2 šálky hrubozrnnej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • sladká paprika
  • vločky červeného korenia
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V miske si zmiešajte všetko korenie, teda sladkú papriku, červené korenie, soľ a čierne korenie.
  2. Ďalej ku koreniu pridajte prelisovaný cesnak, med, horčicu a citrónovú šťavu.
  3. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Umyté a kože zbavené kuracie prsia vložte do misky s marinovacou zmesou, prikryte a nechajte aspoň 30 minút odležať pri izbovej teplote.
  5. Namarinované kúsky mäsa potom grilujte na predhriatom grile približne 6-8 minút z každej strany, kým nie je mäso hotové.
  6. Pred konzumáciou nechajte mäso niekoľko málo minút odpočinúť na tanieri.

Grilované kura na mede servírujte s čerstvým pečivom a zeleninovým šalátom.

Grilované plátky mäsa marinované v medovej horčici
zdroj: simplyscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.