Grilované rebrá BBQ s pažítkovým dipom

Grilované rebrá BBQ s pažítkovým dipom

Tieto bravčové rebierka na americký spôsob sú pomaly pomaly grilované, aby boli naozaj krehké. Podávať k nim môžete zapečené zemiaky s modrým syrom . To je ešte len tá správna kombinácia!

Čo budeme potrebovať

  • 2 ks bravčových rebier
  • 2 plechovky coly
  • 2 lyžičky pražených sezamových semienok (voliteľné)

Na omáčku

  • 8 lyžíc paradajkového kečupu
  • 8 lyžíc hnedého cukru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice sladkej chilli omáčky
  • 1 lyžička papriky

Na dip

  • 300 ml polotučnej kyslej smotany
  • 2 lyžice majonézy
  • malý zväzok pažítky (nakrájaný)
  • 6 jarných cibuliek (nakrájaných na plátky)

Postup

  • Rozohrejte rúru na 160 C a rebrá vložte do pekáča.
  • Zalejte colou a dostatočným množstvom vody, aby boli rebrá pokryté, potom plech pevne prikryte alobalom. Pečte 2–3 hodiny, v polovici otočte, a pečte pokiaľ nie sú rebrá naozaj krehké, ale nerozpadajú sa.
  • Medzitým dajte všetky ingrediencie na omáčku do malého hrnca.
  • Jemne zahrejte, potom nechajte prebublávať asi 2 minúty za stáleho miešania.
  • Keď sú rebrá hotové, opatrne ich zdvihnite z pekáča a položte na kuchynský papier, aby uschli.
  • Vylejte tekutinu a plech vytrite.
  • Suché rebrá vložte späť do formy a potrite ich lepkavou omáčkou z hrnca. Prikryte a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu, ale ešte lepšie až 24 hodín. V tejto fáze rebrá možno zmraziť.
  • Zmiešajte ingrediencie na dip a ochlaďte, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Zahrejte gril a počkajte, až plamene utíchnu, alebo rúru rozohrejte na 220 C. Pridajte rebrá (do pekáča, ak používate rúru) a pečte 20 minút, občas otočte a často podlievajte zostávajúcou omáčkou.
  • Keď sú rebrá lepivé a zvonku chrumkavé, nakrájajte ich a servírujte.
  • Ak chcete, posypte ich sezamovými semienkami a na tanieri zalejte zostávajúcou lepkavou omáčkou a podávajte s pažítkovým dipom.

Ďalší výborný spôsob, ako si rebrá pripraviť je vložiť ich dopomalého elektrického hrnca . V našej recézii sa dozviete, že je to všestranný pomocník do kuchyne a ako ho správne vybrať .

Doštička naložená vypečenými rebierkami v BBQ omáčke.
Zdroj: grandbaby-cakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.