Tieto bravčové rebierka na americký spôsob sú pomaly pomaly grilované, aby boli naozaj krehké. Podávať k nim môžete zapečené zemiaky s modrým syrom . To je ešte len tá správna kombinácia!
Čo budeme potrebovať
- 2 ks bravčových rebier
- 2 plechovky coly
- 2 lyžičky pražených sezamových semienok (voliteľné)
Na omáčku
- 8 lyžíc paradajkového kečupu
- 8 lyžíc hnedého cukru
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice sladkej chilli omáčky
- 1 lyžička papriky
Na dip
- 300 ml polotučnej kyslej smotany
- 2 lyžice majonézy
- malý zväzok pažítky (nakrájaný)
- 6 jarných cibuliek (nakrájaných na plátky)
Postup
- Rozohrejte rúru na 160 C a rebrá vložte do pekáča.
- Zalejte colou a dostatočným množstvom vody, aby boli rebrá pokryté, potom plech pevne prikryte alobalom. Pečte 2–3 hodiny, v polovici otočte, a pečte pokiaľ nie sú rebrá naozaj krehké, ale nerozpadajú sa.
- Medzitým dajte všetky ingrediencie na omáčku do malého hrnca.
- Jemne zahrejte, potom nechajte prebublávať asi 2 minúty za stáleho miešania.
- Keď sú rebrá hotové, opatrne ich zdvihnite z pekáča a položte na kuchynský papier, aby uschli.
- Vylejte tekutinu a plech vytrite.
- Suché rebrá vložte späť do formy a potrite ich lepkavou omáčkou z hrnca. Prikryte a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu, ale ešte lepšie až 24 hodín. V tejto fáze rebrá možno zmraziť.
- Zmiešajte ingrediencie na dip a ochlaďte, kým nebudete pripravení na podávanie.
- Zahrejte gril a počkajte, až plamene utíchnu, alebo rúru rozohrejte na 220 C. Pridajte rebrá (do pekáča, ak používate rúru) a pečte 20 minút, občas otočte a často podlievajte zostávajúcou omáčkou.
- Keď sú rebrá lepivé a zvonku chrumkavé, nakrájajte ich a servírujte.
- Ak chcete, posypte ich sezamovými semienkami a na tanieri zalejte zostávajúcou lepkavou omáčkou a podávajte s pažítkovým dipom.
Ďalší výborný spôsob, ako si rebrá pripraviť je vložiť ich dopomalého elektrického hrnca . V našej recézii sa dozviete, že je to všestranný pomocník do kuchyne a ako ho správne vybrať .