Grilované špízy z bravčovej bábiky s hoisin omáčkou

Grilované špízy z bravčovej bábiky s hoisin omáčkou

Tieto jemné a chutné bravčové špízy sa skvele hodia na letné grilovanie. Podávajte ich s ryžou a s ľubovoľnou zeleninou ako perfektný hlavný chod!

Čo budete potrebovať

  • 700 – 900 g bravčovej bábiky, zbavené striebornej kože, nakrájané na 2,5 cm kúsky

Na omáčku:

  • ½ šálky hoisin omáčky
  • 3/4 lyžičky soli
  • 2 lyžičky korenia 5 vôní
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajové mletého kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 jarné cibuľky na ozdobu, nakrájané na tenké plátky (voliteľne)

Postup

  • Pokiaľ používate drevené špajle, namočte ich aspoň na 30 minút do teplej vody, aby ste zmiernili pripaľovanie na grile.
  • V malej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
  • Odoberte 1/4 šálky omáčky a schovajte si ju na neskôr.
  • Pridajte kúsky bravčového mäsa a zvyšnú omáčku do veľkej misy a premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo.
  • Napichajte bravčové mäso na špízy a medzi každým kúskom mäsa ponechajte cca 0,5 cm medzeru, aby ste podporili rovnomerné grilovanie
  • Nastriekajte špajle po celom povrchu olejom v spreji.
  • Predhrejte gril na vysokú teplotu, vyčistite rošty a pomocou papierových utierok a klieští ľahko potrite rošty kuchynským olejom.
  • Bravčové špízy grilujte 3–4 minúty, kým nezhnednú.
  • Otočte, potrite odloženou omáčkou a grilujte ďalšie 3-4 minúty, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 60 stupňov Celzia.
  • Preneste na tanier a dajte špízy voľne do stanu z alobalu.
  • Nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Posypte jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou.
Bravčové špízy z grilu na tanieri.
www.theyummylife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.