Grilované steaky z tuniaka

Grilované steaky z tuniaka

Vyskúšajte náš podrobný návod, ako správne ugrilovať tuniaka. Navyše na to potrebujete okrem tuniaka iba olej a soľ!

INGREDIENCIA

  • 4 steaky z tuniaka, každý s hmotnosťou 170 až 225 ga hrúbkou 3 až 5 cm
  • repkový alebo iný neutrálny olej
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie (voliteľné)

POSTUP

  1. Nastavíme všetky horáky plynového grilu na vysokú teplotu.
  2. Dáme grilovací rošt na miesto, zakryjeme gril a necháme 5 minút predhriať.
  3. Vyčistíme a naolejujeme grilovací rošt.
  4. Steaky z tuniaka dobre osušíme papierovými utierkami a celé ich zľahka potrieme olejom.
  5. Tesne pred grilovaním steaky dochutíme soľou a prípadne korením.
  6. Potom položíme na rozpálenú stranu grilu.
  7. Tuniaka grilujeme, kým nebude prvá strana dobre opečená, 1 až 2 minúty.
  8. Pokiaľ sa ryba prilepí, skúsime ju zospodu jemne nadvihnúť pomocou tenkej kovovej špachtle alebo hrotov vidličky zasunutej dole medzi grilovacie rošty.
  9. Otočíme tuniaka a opakujeme na druhej strane.
  10. Pre ideálnu prepečenosť rare grilujeme rybu dostatočne dlho, aby sa opekla z každej strany, a nie dlhšie.
  11. Pokiaľ chceme mať tuniaka krásne rare, strany steakov by mali byť fialové, pričom zhora a zospodu sa začína objavovať béžová farba.
  12. Pokiaľ chceme, aby boli urobené trochu viac, počkáme, až sa objavia viac béžovej farby z oboch strán.
  13. Neodporúčame grilovať steaky z tuniaka nad rámec medium-rare.
  14. Užite si to!
Tenké grilované tuniakové steaky.
www.seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.