Ak sa vám podarí zohnať obrovské tigrie krevety, pripravte si ich podľa nášho receptu! Pochutnajú si aj tí najnáročnejší hostia.
Čo budete potrebovať
Na chimichurri:
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 2 šalotky, nakrájané nadrobno
- 1 červená chilli paprička, zbavená semienok a nakrájaná najemno, podľa chuti
- 3 lyžice červeného vínneho octu
- 2 lyžice čerstvého oregana
- hrsť koriandra, jemne nasekaného
- hrsť plocholistej petržlenovej vňate, jemne nasekané
- 4 lyžice olivového oleja
- morská soľ a čierne korenie
Na krevety:
- 15-20 veľkých celých surových tigriích kreviet
- olivový olej
- morská soľ a čierne korenie
Postup
- Všetky ingrediencie na chimichurri zmiešajte s dostatočným množstvom chilli, soli a korenia podľa chuti.
- Krevety opláchnite pod studenou vodou.
- Rozpáľte gril na čo najvyššiu teplotu.
- Ostrým nožom krevety pozdĺžne rozkrojte a rozložte na olejom vymastený plech.
- Pokvapkajte olejom.
- Dajte na gril a grilujte, kým krevety nebudú hotové.
- Dajte si pozor, aby sa vám nepripálili.
- Akonáhle je hotovo, dochuťte soľou a korením, preložte na servírovací tanier a servírujte s chimichurri.