Tento jednoduchý recept na grilované zemiaky v alobale sú skvelou letnou prílohou. Navyše majú úžasnú výraznú chuť!
INGREDIENCIA
- 1 kg baby zemiakov, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 1 žltá paprika, nakrájaná
- 1 šálka nakrájanej sladkej cibule
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1/4 šálky korenia fajita
- 1/4 šálky čerstvého nasekaného koriandra
POSTUP
- Predhrejte si gril.
- Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, papriku, cibuľu a cesnak.
- V malej miske prešľahajte limetkovú šťavu, olivový olej a fajita korenia.
- Nalejte koreniacu zmes na zemiaky a premiešajte, aby sa obalili.
- Umiestnite dva listy silného alobalu na rovný povrch a nasypte zemiaky do stredu.
- Sklopte strany hore okolo zemiakov a utesnite hore tým, že strany pritlačíte k sebe, aby ste vytvorili balíček.
- Balíček položte priamo na grilovací rošt a pečte 25–30 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Zemiaky po 15 minútach nezabudnite skontrolovať av prípade potreby ich rýchlo premiešať, aby sa dno nepripálilo.
- Pred otvorením preneste balíček na rovný povrch.
- Ihneď podávajte s nasekaným koriandrom.