Grilovaný ananás s pikantnou medovou polevou

Grilovaný ananás s pikantnou medovou polevou

Tieto grilované kúsky ananásu s polevou z medu, limetky, škorice a jalapenos sú skvelou inšpiráciou na letný pokrm, ktorý si zamiluje snáď každý. Môžete ich podávať ako predjedlo, prílohu či dezert.

Čo budete potrebovať

  • 1 zrelý ananás
  • 10 špajdlí (drevených alebo oceľových)

Na medovú polevu:

  • ½ šálky medu
  • 1 veľká limetka
  • ½ lyžičky škorice
  • ½ lyžičky soli
  • 1 malá paprička jalapeno

Postup

  • Pokiaľ používate drevené špajle, nechajte ich pred grilovaním namočené vo vode aspoň 30 minút.
  • Vyčistite gril a zapnite ho na vysokú teplotu, aby bola jeho vnútorná teplota asi 200 stupňov Celzia.
  • Medzitým si nakrájajte ananás na 10 kúskov, ktoré neskôr napichnete na špajle.
  • Pridajte ingrediencie na polevu do malej misky a premiešajte.
  • Do stredu každého kúska ananásu zapichnite špajľu.
  • Nemusíte ananás prepichnúť cez na skrz, ale zastavte sa cca 2,5 cm od hornej časti.
  • Takto pripravené špízy položte na tanier a potrite ich z oboch strán polevou.
  • Špízy položte na gril priamo nad plameňmi a zatvorte veko.
  • Asi po 5 minútach ich polejte polevou.
  • Znovu zatvorte veko.
  • Špízy grilujte iba z jednej strany.
  • Akonáhle sa na ananáse objavia zuhoľnatené stopy po grilovaní, vyberte ho z grilu a položte na veľký plochý servírovací tanier.
  • Potrite špízy zvyšnou polevou a pred podávaním nechajte aspoň 15 minút chladiť.
  • Užite si to!
Grilované kúsky ananásu s polevou z medu, limetky, škorice a jalapenos na špajliach servírované na tanieri.
www.alekasgettogether.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.