Grilovaný ananás s pomarančovou polevou

Grilovaný ananás s pomarančovou polevou

Tento recept vám od začiatku do konca zaberie iba 20 minút a výsledkom bude sladký, pikantný a šťavnatý sen! Grilovaný ananás podávajte ako ľahký predjedlo, prílohu alebo dezert.

Čo budete potrebovať

  • 1 zrelý ananás
  • 4 lyžice masla
  • 1/3 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky pomarančovej šťavy
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky čierneho korenia
  • 1/8 lyžičky mletého klinčeka
  • 1 lyžica limetkovej šťavy alebo viac podľa chuti

Postup

  • Ananás olúpte a nakrájajte pozdĺžne na osem klínkov; odstráňte jadrovník.
  • Klinky ananásu vyskladajte na plech na pečenie s okrajom a dajte bokom.
  • V malom hrnci na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Pridajte trstinový cukor a miešajte, aby sa rozpustil.
  • Opatrne vmiešajte pomarančovú šťavu, nechajte prebublať a potom pridajte chilli, soľ, korenie a klinčeky.
  • Zvýšte plameň, priveďte do varu a varte, kým sa zmes nezredukuje na asi ½ šálky a nezhustne do riedkej sirupovitej konzistencie.
  • Zložte z ohňa a vmiešajte limetkovú šťavu.
  • Nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom nalejte približne 2/3 polevy na ananás.
  • Premiešajte.
  • Zostávajúcu polevu si nechajte na potieranie.
  • Pokiaľ vám poleva príliš zhustne, vmiešajte do nej trochu vody a vráťte ju na chvíľu na sporák.
  • Ananás grilujte na priamom strednom ohni a počas toho ho polievajte vyhradenou polevou, občas otáčajte, kým klinky nebudú mať na niektorých miestach zlatisto hnedé grilovacie stopy, asi 7–10 minút.
  • Podávajte so zvyšnou polevou.
Grilované kúsky ananásu s pomarančovou polevou.
www.carlsbadcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.