Grilovaný ananás s rumovou omáčkou

Grilovaný ananás s rumovou omáčkou

Ochutnajte tento ľahký a úplne delikátny dezert z grilu, ktorý oceníte nielen pri letných grilovačkách! Sladké plátky ananásu doplnené kopčekom vanilkovej zmrzlina, lahodnou rumovou omáčkou a praženými mandľami si jednoducho zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 1 ananás, olúpaný a nakrájaný na 6-8 krúžkov (jadro odstráňte)
  • 1/2 šálky tmavého rumu
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 2 lyžičky masla (voliteľne)
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • vanilková zmrzlina a pražené nakrájané mandle na podávanie

Postup

  • Predhrejte gril na 200 °C.
  • Očistite a naolejujte rošty.
  • Ananás olúpte, nakrájajte na 6-8 krúžkov s hrúbkou približne 2 cm a krúžky zbavte jadrovníka.
  • Kolieska ananásu zľahka potrite olejom alebo rozpusteným maslom.
  • Zatiaľ čo sa gril predhrieva, zmiešajte trstinový cukor, rum, škoricu, maslo (ak ho používate) a štipku soli.
  • Zmes priveďte do varu a všetko premiešajte.
  • Znížte teplotu na stredne nízku a nechajte omáčku variť, kým nebude zredukovaná a dostatočne hustá, asi 5 minút.
  • Omáčku nalejte do pohára alebo servírovacej misky a dajte bokom, zatiaľ čo sa ananás griluje.
  • Kolieska ananásu položte na gril a priklopte vekom.
  • Grilujte 2–3 minúty, alebo kým ananás nezezlátne a nebudú na ňom stopy po grilovaní, potom kolieska otočte a grilujte ďalšie 2–3 minúty.
  • Vyberte ananás z grilu a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny, rumovou omáčkou a opraženými nakrájanými mandľami.
Sladké plátky grilovaného ananásu doplnené kopčekom vanilkovej zmrzlina, lahodnou rumovou omáčkou a praženými mandľami na tanieri s lyžicou.
www.reciperunner.com

Grilované pokrmy si môžete pripraviť aj na niektoré z grilovacích panvíc, ktoré sú na trhu dostupné. Pozrite sa na naše recenzie liatinových panvíc , medzi ktorými nájdete aj panvice vhodné na grilovanie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.