Grilovaný baklažán s bylinkovým maslom

Grilovaný baklažán s bylinkovým maslom

Tento recept je rýchlym a osvedčeným variantom. Či už ho zvolíte ako prílohu, oblohu alebo hlavný pokrm, poteší.

Ingrediencie:

  • 1 veľký baklažán
  • ¼ hrnčeka masla
  • 1 lyžička olivového oleja
  • ¾ lyžičky talianskej koreniacej zmesi
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • soľ a per

Postup:

  • Baklažán si nakrájajte na tenké plátky (cca 0,5 cm široké) a posoľte z oboch strán.
  • Zmiešajte si maslo s korením.
  • Predhrejte si gril a zľahka potrite olivovým olejom.
  • Navrch každého plátku baklažánu potrite bylinkové maslo a touto stranou baklažán položte na gril.
  • Grilujte 5 minút, potrite baklažány z vrchu, otočte a grilujte ďalších 5 minút.
baklažán na grile
Zdroj: 40aprons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.