Tento recept je rýchlym a osvedčeným variantom. Či už ho zvolíte ako prílohu, oblohu alebo hlavný pokrm, poteší.
Ingrediencie:
- 1 veľký baklažán
- ¼ hrnčeka masla
- 1 lyžička olivového oleja
- ¾ lyžičky talianskej koreniacej zmesi
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- soľ a per
Postup:
- Baklažán si nakrájajte na tenké plátky (cca 0,5 cm široké) a posoľte z oboch strán.
- Zmiešajte si maslo s korením.
- Predhrejte si gril a zľahka potrite olivovým olejom.
- Navrch každého plátku baklažánu potrite bylinkové maslo a touto stranou baklažán položte na gril.
- Grilujte 5 minút, potrite baklažány z vrchu, otočte a grilujte ďalších 5 minút.