Vyskúšajte tento recept na grilovaný bôčik buncha napríklad pri grilovačke s rodinou či priateľmi. Skvelé jedlo, na ktorom si všetci pochutnáte.
Ingrediencie
- 300 g bravčového bôčika
- ryžové rezance
Ingrediencie na marinádu
- 3 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 ks nahrubo nakrájané cibule
Ingrediencie na omáčku
- 1 lyžica krupicového cukru
- 1 polievková lyžica ryžového octu alebo šťavy z limetky
- 2-3 lyžice teplej vody
- 1 lyžica rybej omáčky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- čerstvá chilli paprička
Postup
- Najprv nechajte mäso v mrazničke trochu stuhnúť. Potom ho ľahšie nakrájate.
- Nakrájajte mäso na 3-5 mm široké plátky. Zmiešajte suroviny na marinádu, do ktorej vložíte nakrájané mäso, cibuľu a cesnak.
- Všetko riadne premiešajte a nechajte v chladničke asi hodinu marinovať.
- Po odležaní mäsa ho vyberte z marinády, očistite od cibule a cesnaku.
- Mäso rozložte na mriežku na pečenie, tú položíte cez plech, do ktorého bude odkvapkávať vypečený tuk.
- Rozpáľte rúru na režim grilovania alebo rozpáľte váš gril. Vložte mäso a grilujte z oboch strán, kým nebude bôčik prepečený a marináda skaramelizovaná.
- Medzitým si pripravíte zálievku. Vo vlažnej vode rozmiešate cukor, prilejete ocot, rybiu omáčku a nakoniec vmiešate rozdrvený cesnak s nasekanou chilli papričkou.
- Tiež si pripravte rezance podľa návodu na obale a nakrájajte čerstvú zeleninu podľa vašej chuti – vhodný je listový šalát, mrkva, uhorka, výhonky a koriander.
- Po upečení bôčik podávajte s rezancami, zeleninou a pikantnou zálievkou.
Pre milovníkov ázijskej kuchyne sme pripravili parádne recepty na polievku Pho v 6 variantoch!