Grilovaný bôčik

Grilovaný bôčik

Vyskúšajte tento recept na grilovaný bôčik buncha napríklad pri grilovačke s rodinou či priateľmi. Skvelé jedlo, na ktorom si všetci pochutnáte.

Ingrediencie

  • 300 g bravčového bôčika
  • ryžové rezance

Ingrediencie na marinádu

  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 ks nahrubo nakrájané cibule

Ingrediencie na omáčku

  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 1 polievková lyžica ryžového octu alebo šťavy z limetky
  • 2-3 lyžice teplej vody
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá chilli paprička

Postup

  • Najprv nechajte mäso v mrazničke trochu stuhnúť. Potom ho ľahšie nakrájate.
  • Nakrájajte mäso na 3-5 mm široké plátky. Zmiešajte suroviny na marinádu, do ktorej vložíte nakrájané mäso, cibuľu a cesnak.
  • Všetko riadne premiešajte a nechajte v chladničke asi hodinu marinovať.
  • Po odležaní mäsa ho vyberte z marinády, očistite od cibule a cesnaku.
  • Mäso rozložte na mriežku na pečenie, tú položíte cez plech, do ktorého bude odkvapkávať vypečený tuk.
  • Rozpáľte rúru na režim grilovania alebo rozpáľte váš gril. Vložte mäso a grilujte z oboch strán, kým nebude bôčik prepečený a marináda skaramelizovaná.
  • Medzitým si pripravíte zálievku. Vo vlažnej vode rozmiešate cukor, prilejete ocot, rybiu omáčku a nakoniec vmiešate rozdrvený cesnak s nasekanou chilli papričkou.
  • Tiež si pripravte rezance podľa návodu na obale a nakrájajte čerstvú zeleninu podľa vašej chuti – vhodný je listový šalát, mrkva, uhorka, výhonky a koriander.
  • Po upečení bôčik podávajte s rezancami, zeleninou a pikantnou zálievkou.
Zeleninová misa s ryžovými rezancami a grilovaným bravčovým mäsom.
Zdroj: joyousapron.com

Pre milovníkov ázijskej kuchyne sme pripravili parádne recepty na polievku Pho v 6 variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.