Pripravte si ľahké a jemné chute Stredomoria za pouhých 25 minút, s týmto skvelým pokrmom z ryby a odľahčeného zemiakového šalátu. Grilovaná ryba s chrumkavou kožičkou je doplnená jemná zelenina ochutená dresingom z vínneho octu. Práve ten prepája jedlo dohromady a dáva mu silnú a pôsobivú chuť, vďaka ktorej budete toto jedlo pripravovať znova a znova.
Čo budeme potrebovať
- 800 g baby zemiakov (rozpolených alebo na štvrtky)
- 200 g fazuliek (nakrájaných a rozpolených)
- Strúčik cesnaku (prelisovaný)
- 5 g čerstvých lístkov bazalky (veľmi jemne nasekaných)
- 40 ml červeného vínneho octu
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 pečené papriky (z konzervy, odkvapkané a nakrájané na prúžky)
- Malá červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
- Lyžica čiernych olív (nahrubo nasekaných)
- 2 x 190 g filétov z ostrieža
- 10 g čerstvej petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)
Postup
- Zemiaky si uvaríme vo veľkom hrnci s osolenou vodou, pokiaľ nie sú mäkké
- Na posledné 3 minúty pridáme do hrnca zelenej fazuľky
- Zlejeme a zemiaky vyklopíme na veľký tanier a necháme ich úplne vychladnúť.
- Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, aby sa ďalej nevarili
- Cesnak, bazalku a ocot dáme do malej misky
- Pridáme 1½ lyžičky oleja, a šľaháme, kým sa ingrediencie nespoja
- Vychladnuté zemiaky a fazuľa, spoločne s paprikou, cibuľou a olivami dáme do veľkej misy
- Pridáme dresing a premiešame
- Misu prikryjeme a dáme bokom, zatiaľ čo budeme grilovať ostrieža
- Rúru v režime grilu zapneme na 180 stupňov
- Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň ostrieža kožou nahor
- Pokvapkáme ho ½ lyžičky oleja, okoreníme čiernym korením a potom vložíme do rúry a grilujeme 6–8 minút, kým sa neprepečie a koža nie je zlatá a chrumkavá
- Väčšinu petržlenu zamiešame do zemiakového šalátu a okoreníme čiernym korením
- Šalát rozdelíme na 4 taniere a položíme naň grilovaného ostrieža
- Všetko posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a servírujeme