Grilovaný filet z ostrieža a zemiakový šalát

Grilovaný filet z ostrieža a zemiakový šalát

Pripravte si ľahké a jemné chute Stredomoria za pouhých 25 minút, s týmto skvelým pokrmom z ryby a odľahčeného zemiakového šalátu. Grilovaná ryba s chrumkavou kožičkou je doplnená jemná zelenina ochutená dresingom z vínneho octu. Práve ten prepája jedlo dohromady a dáva mu silnú a pôsobivú chuť, vďaka ktorej budete toto jedlo pripravovať znova a znova.

Čo budeme potrebovať

  • 800 g baby zemiakov (rozpolených alebo na štvrtky)
  • 200 g fazuliek (nakrájaných a rozpolených)
  • Strúčik cesnaku (prelisovaný)
  • 5 g čerstvých lístkov bazalky (veľmi jemne nasekaných)
  • 40 ml červeného vínneho octu
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 pečené papriky (z konzervy, odkvapkané a nakrájané na prúžky)
  • Malá červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • Lyžica čiernych olív (nahrubo nasekaných)
  • 2 x 190 g filétov z ostrieža
  • 10 g čerstvej petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)

Postup

  • Zemiaky si uvaríme vo veľkom hrnci s osolenou vodou, pokiaľ nie sú mäkké
  • Na posledné 3 minúty pridáme do hrnca zelenej fazuľky
  • Zlejeme a zemiaky vyklopíme na veľký tanier a necháme ich úplne vychladnúť.
  • Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, aby sa ďalej nevarili
  • Cesnak, bazalku a ocot dáme do malej misky
  • Pridáme 1½ lyžičky oleja, a šľaháme, kým sa ingrediencie nespoja
  • Vychladnuté zemiaky a fazuľa, spoločne s paprikou, cibuľou a olivami dáme do veľkej misy
  • Pridáme dresing a premiešame
  • Misu prikryjeme a dáme bokom, zatiaľ čo budeme grilovať ostrieža
  • Rúru v režime grilu zapneme na 180 stupňov
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň ostrieža kožou nahor
  • Pokvapkáme ho ½ lyžičky oleja, okoreníme čiernym korením a potom vložíme do rúry a grilujeme 6–8 minút, kým sa neprepečie a koža nie je zlatá a chrumkavá
  • Väčšinu petržlenu zamiešame do zemiakového šalátu a okoreníme čiernym korením
  • Šalát rozdelíme na 4 taniere a položíme naň grilovaného ostrieža
  • Všetko posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a servírujeme
Najlepšia morská ryba so zemiakovým šalátom z čerstvej zeleniny.
Zdroj: feastingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.