Grilovaný hamburger z kuracieho mäsa

Grilovaný hamburger z kuracieho mäsa

Skvelý hamburger nemusí byť iba ten z hovädzieho mäsa. Skúste použiť mäso kuracie a budete príjemne prekvapení!

INGREDIENCIA

  • 300 g kuracieho mäsa, namletého alebo jemne sekaného
  • 50 g čerstvo namletej strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • morská soľ
  • čerstvo namleté ​​čierne korenie
  • 20 ml slnečnicového oleja
  • 4 biele žemle posypané sezamovými semienkami – najlepšie mäkké, hodiace sa na burgre
  • 4 listy šalátu
  • 4 plátky tvrdého syra
  • paradajky nakrájané na plátky
  • kečup na podávanie

POSTUP

  1. Kuracie mäso, strúhanku, vajíčko, cibuľu, soľ a korenie dajte do misy a dobre prehneťte.
  2. Vzniknutú hmotu rozdeľujú štyri diely az každého vytvarujte placky.
  3. Mäso dávajte na rozpálený gril.
  4. Opečte hamburgery 3 až 4 minúty z každej strany.
  5. Žemle rozkrojte a naplňte ich: dole položte list šalátu, potom paradajky, syr, kuracie hamburger, navrch cibuľu a šalát.
  6. Prikryte žemľou a môžete podávať s kečupom.
Burger plnený kuracím mäsom, syrom a zeleninou.
www.recipes.timesofindia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.