Skvelý hamburger nemusí byť iba ten z hovädzieho mäsa. Skúste použiť mäso kuracie a budete príjemne prekvapení!
INGREDIENCIA
- 300 g kuracieho mäsa, namletého alebo jemne sekaného
- 50 g čerstvo namletej strúhanky
- 1 vajce
- 1 jemne nasekaná cibuľa
- morská soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- 20 ml slnečnicového oleja
- 4 biele žemle posypané sezamovými semienkami – najlepšie mäkké, hodiace sa na burgre
- 4 listy šalátu
- 4 plátky tvrdého syra
- paradajky nakrájané na plátky
- kečup na podávanie
POSTUP
- Kuracie mäso, strúhanku, vajíčko, cibuľu, soľ a korenie dajte do misy a dobre prehneťte.
- Vzniknutú hmotu rozdeľujú štyri diely az každého vytvarujte placky.
- Mäso dávajte na rozpálený gril.
- Opečte hamburgery 3 až 4 minúty z každej strany.
- Žemle rozkrojte a naplňte ich: dole položte list šalátu, potom paradajky, syr, kuracie hamburger, navrch cibuľu a šalát.
- Prikryte žemľou a môžete podávať s kečupom.