Hermelín patrí k syrom, ktoré sú grilované veľmi lahodné. Jeho chuť môžete zdôrazniť grilovacím korením.
Ingrediencie
- 3 hermelíny – podľa počtu stravníkov
- olej
- grilovacie korenie
- 4-5 strúčikov cesnaku – podľa chuti
Postup
- Pripravte si marinádu, ktorou budete syr potierať.
- Do misky dajte rozotrený cesnak a grilovacie korenie a nalejte asi 1 dl oleja.
- Poriadne premiešajte.
- Touto zmesou potrite hermelíny, zabaľte ich jednotlivo do alobalu a nechajte aspoň 1,5 hodiny marinovať, aby sa jednotlivé chute do seba prelínali.
- Potom prichystajte gril a drevené uhlie, na ktorom naložený hermelín grilujte asi 7 minút z každej strany.
Čo vyskúšať na grile napríklad aj papriky, baklažány či špargľu? Pre inšpiráciu sme pre vás pripravili 5 skvelých receptov na grilovanú zeleninu . Budete sa oblizovať!