Grilovaný syr pozná asi každý. Ale grilovaný syr s jahodovým šalátom, je niečo špeciálne a osviežujúce. Je to skvelá alternatíva na grilovanie, ak je niekto z vašich priateľov vegetarián. Určite mu s týmto receptom urobíte radosť.
Čo budeme potrebovať
- 1 camembert alebo hermelín
- 200 g čerstvých jahôd (nakrájaných na plátky)
- Čerstvý tymián (alebo 2 lyžičky sušeného)
- 1 lyžica karamelizovaného balzamikového octu
- Niečo na zahryznutie (bageta/krekry)
Postup
- Rúru predhrejeme na 150 stupňov
- Do malej misy pridáme nakrájané jahody, spolu s balzamikovým octom a tymiánom
- Všetko spolu premiešame, aby sa jahody zmesí krásne celé obalili
- Hermelín položíme na plech do rúry, vyložený papierom na pečenie
- Umiestnime ho do predhriatej rúry na 12 minút, hermelín musí uprostred zmäknúť
- Keď je syr hotový, vyberieme ho z rúry a necháme ho na 5 minút odpočinúť a trochu vychladnúť
- Hermelín podávame na lôžku z jahôd, kedy ho ešte za tepla rozrežeme, aby na jahody vytiekol
- K šalátu zahrýzame niečo chrumkavé ako čerstvú bagetku alebo slané krekry
Ak vám vaša záhradka tento rok vydala veľké množstvo jahôd, tak vyskúšajte jeden z týchto rýchlych receptov na dezert panna cotta .
Samozrejme, že lístkové cesto plnené hermelínom môže mať tvar bochníčku. Hlavné je, aby sa vám tvar dobre opekal na panvici.