Grilovaný hermelín s bylinkami a jahodovým šalátom

Grilovaný hermelín s bylinkami a jahodovým šalátom

Grilovaný syr pozná asi každý. Ale grilovaný syr s jahodovým šalátom, je niečo špeciálne a osviežujúce. Je to skvelá alternatíva na grilovanie, ak je niekto z vašich priateľov vegetarián. Určite mu s týmto receptom urobíte radosť.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 camembert alebo hermelín
  2. 200 g čerstvých jahôd (nakrájaných na plátky)
  3. Čerstvý tymián (alebo 2 lyžičky sušeného)
  4. 1 lyžica karamelizovaného balzamikového octu
  5. Niečo na zahryznutie (bageta/krekry)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 150 stupňov
  2. Do malej misy pridáme nakrájané jahody, spolu s balzamikovým octom a tymiánom
  3. Všetko spolu premiešame, aby sa jahody zmesí krásne celé obalili
  4. Hermelín položíme na plech do rúry, vyložený papierom na pečenie
  5. Umiestnime ho do predhriatej rúry na 12 minút, hermelín musí uprostred zmäknúť
  6. Keď je syr hotový, vyberieme ho z rúry a necháme ho na 5 minút odpočinúť a trochu vychladnúť
  7. Hermelín podávame na lôžku z jahôd, kedy ho ešte za tepla rozrežeme, aby na jahody vytiekol
  8. K šalátu zahrýzame niečo chrumkavé ako čerstvú bagetku alebo slané krekry

Ak vám vaša záhradka tento rok vydala veľké množstvo jahôd, tak vyskúšajte jeden z týchto rýchlych receptov na dezert panna cotta .

Grilovaný hermelín s dochuteným jahodovým šalátom navrchu.
Zdroj: thebakermama.com

Samozrejme, že lístkové cesto plnené hermelínom môže mať tvar bochníčku. Hlavné je, aby sa vám tvar dobre opekal na panvici.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.