Grilovaný kapor s medom a sójovou omáčkou

Grilovaný kapor s medom a sójovou omáčkou

Rýchly a jednoduchý recept na grilované filety z kapra v omáčke z medu a sójovej omáčky, ktorý si môžete pripraviť na akejkoľvek letnej grilovačke!

Čo budete potrebovať

  • 8 menších filiet z kapra bez kože (každý s hmotnosťou asi 90 -100 gramov g)
  • 1 BIO citrón
  • 2 lyžice tekutého medu
  • 4 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • čerstvo mleté korenie
  • 200 g mixu šalátu

Postup

  • Filety z kapra opláchnite a osušte.
  • Citrón rozpoľte, vytlačte zo šťavu a tou pokvapkajte rybie filety.
  • Zmiešajte med, sójovú omáčku a dochuťte čiernym korením.
  • Filety potrite vzniknutou omáčkou.
  • Umiestnite filety na naolejovaný gril a grilujte na strednom plameni z každej strany 3–4 minúty.
  • Raz polejte zvyšnou omáčkou.
  • Podávajte na opláchnutom a osušenom šaláte.
Grilované filety z kapry v omáčke z medu a sójovej omáčky servírované na čerstvom šaláte.
www.eatsmarter.com

Chcete aj naše ďalšie chutné recepty na ryby na grile 6x inak? Pochutí si naozaj každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.