Grilovaný kozí syr s brusnicovou omáčkou

Grilovaný kozí syr s brusnicovou omáčkou

Vyskúšajte toto šikovné vegetariánske predjedlo, ktoré zapôsobí aj na toho najväčšieho gurmána! Kombinácia kozieho syra so sladkou omáčkou, pekanovými orieškami a čakankou je úplne luxusná.

Ingrediencie

  • 2 červené jablká
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 x okrúhly kozí syr, rozpolený vodorovne
  • 2 lyžice brusnicového džemu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 25 g pekanových orechov
  • 2 čakanky, rozdelené na listy
  • hrsť klíčkov reďkovky alebo žeruchy

Postup

  1. Jablko rozštvrťte, zbavte jadrovníka a potom nakrájajte na tenké plátky do misky s citrónovou šťavou a 1 lyžicou vody.
  2. Dobre premiešajte, pretože to zabráni hnednutiu jabĺk.
  3. Rozpáľte gril na vysokú teplotu a potom grilovací rošt vyložte alobalom.
  4. Syry položte na alobal kôrou dole a nechajte chvíľu bokom.
  5. Nalejte 2 lyžice šťavy z misky s jablkami do inej misky a zvyšok vyhoďte.
  6. Pridajte brusnicový džem, olej a med s trochou korenia a šľahajte, aby ste vytvorili omáčku.
  7. Syry grilujte 4 minúty, potom nasypte na syry a okolo nich orechy a vráťte ich na gril, aby ste ich ešte pár minút opekali – ale dávajte pozor, aby sa orechy nepripálili.
  8. Jablko, čakanky a klíčky naaranžujte na 6 tanierov, potom opatrne položte horúcim syrom.
  9. Posypte na oriešky, pokvapkajte omáčkou a rovno podávajte.
Kozí syr z grilu servírovaný na tanieri s klíčkami, brusnicovou omáčkou, čakankou a pekanovými orechmi, s vidličkou.
www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.