Vyskúšajte toto šikovné vegetariánske predjedlo, ktoré zapôsobí aj na toho najväčšieho gurmána! Kombinácia kozieho syra so sladkou omáčkou, pekanovými orieškami a čakankou je úplne luxusná.
Ingrediencie
- 2 červené jablká
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 3 x okrúhly kozí syr, rozpolený vodorovne
- 2 lyžice brusnicového džemu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička medu
- 25 g pekanových orechov
- 2 čakanky, rozdelené na listy
- hrsť klíčkov reďkovky alebo žeruchy
Postup
- Jablko rozštvrťte, zbavte jadrovníka a potom nakrájajte na tenké plátky do misky s citrónovou šťavou a 1 lyžicou vody.
- Dobre premiešajte, pretože to zabráni hnednutiu jabĺk.
- Rozpáľte gril na vysokú teplotu a potom grilovací rošt vyložte alobalom.
- Syry položte na alobal kôrou dole a nechajte chvíľu bokom.
- Nalejte 2 lyžice šťavy z misky s jablkami do inej misky a zvyšok vyhoďte.
- Pridajte brusnicový džem, olej a med s trochou korenia a šľahajte, aby ste vytvorili omáčku.
- Syry grilujte 4 minúty, potom nasypte na syry a okolo nich orechy a vráťte ich na gril, aby ste ich ešte pár minút opekali – ale dávajte pozor, aby sa orechy nepripálili.
- Jablko, čakanky a klíčky naaranžujte na 6 tanierov, potom opatrne položte horúcim syrom.
- Posypte na oriešky, pokvapkajte omáčkou a rovno podávajte.