Grilovaný kuracie supreme s karamelizovanou šalotkou

Grilovaný kuracie supreme s karamelizovanou šalotkou

Táto omáčka preliata cez naše grilované puracie prsia je tak dobrá, že by ste ju mohli jesť samotnú len lyžicou. Na panvici orestujeme šalotku a cesnak, potom na panvicu nalejeme biele víno, pridáme kurací vývar a smotanu a všetko uvaríme do hustej a krémovej omáčky!

Čo budeme potrebovať

  1. 4 ks kuracích supreme pŕs (s kožou as kosťou)
  2. 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  3. ½ lyžičky soli
  4. ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  5. ½ citróna (nakrájaný na štyri kusy)
  6. 3 veľké vetvičky čerstvého tymiánu (ponechané na stonke)
  7. 200 g šalotky (nakrájané na plátky)
  8. Lyžica cesnaku (prelisovaný)
  9. 100 ml bieleho vína
  10. 500 ml kuracieho vývaru
  11. 250 ml hustej smotany
  12. 4 lyžice studeného masla
  13. 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Ak kuracie prsia vyberáme z chladničky, tak ich necháme ohriať na izbovú teplotu
  2. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  3. Vo veľmi veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejeme na stredne vysokú teplotu sa tri lyžice oleja
  4. Kuracie supreme si osolíme a okoreníme
  5. Akonáhle je olej horúci, pridáme štyri kuracie supreme kožou dole a opekáme asi 4–5 minút z každej strany, kým nezozlátnu
  6. Prsia otočíme kožou nahor a pridáme kúsky citróna, čerstvý tymián a 50 ml kuracieho vývaru
  7. Panvicu zakryjeme a vložíme do rúry
  8. Pečieme po dobu 10-20 minút podľa toho, aké sú prsia vysoké
  9. Vnútorná teplota pŕs, by sa pre ideálne upečenie mala pohybovať okolo 70 stupňov
  10. Prsia vyberieme na tanier a voľne prikryjeme potravinárskou fóliou
  11. Citrón vyhodíme
  12. Obsah z panvice prelejeme do misy a dáme bokom
  13. Panvicu umiestnime späť na sporák a pridáme poslednú lyžicou oleja a stiahneme teplotu na strednú
  14. Po zahriatí pridáme šalotku a cesnak a varíme asi päť minút, kým šalotka nezačne ľahko hnednúť
  15. Pridáme biele víno a varíme asi minútu, aby sa tekutina odparila
  16. Pridáme kurací vývar a obsah misky a varíme asi 5-10 minút, aby sa zmes zredukovala na polovicu v hustú omáčku
  17. Pridáme smotanu a znova varíme asi päť minút, aby omáčka bola mierne hustá
  18. Panvicu zložíme z platne a vmiešame studené maslo, potom zmes zlejte cez sitko a tým odstránime všetky pevné ingrediencie
  19. Do omáčky vmiešame petržlenovú vňať a podávame ku kuracím prsiam
Krásne kuracie supreme so zeleninkou a omáčkou zo smotany.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.