Grilovaný losos

Grilovaný losos

Je to ten najľahší a najlepší recept na lososa na grile, ktorý sa čoskoro stane vašou novou obľúbenou zdravou letnou večerou.

Čo budeme potrebovať

  • 300 g lososa s kožou
  • 2 lyžice oleja z hroznových jadier
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 citrón, nakrájaný na mesiačiky

Postup

  • Pripravte gril na vysokú teplotu.
  • Očistite grilovacie rošty a zatvorte veko, aby sa zahrial.
  • Mäsitú stranu filétov lososa bohato potrite olejom a rovnomerne ochuťte soľou a čiernym korením.
  • Lososa grilujte kožou dole na priamom vysokom ohni so zavretým vekom asi 6–8 minút, alebo kým ryba nezosvetlí a filety môžete zdvihnúť z grilovacích roštov bez toho, aby sa prilepili.
  • Otočte lososa, zatvorte veko a grilujte na 55 stupňov asi 2-4 minúty.
  • Preneste na tanier a nechajte 1-2 minúty odpočívať.
  • Z filétov stiahnite kožu a podávajte ho s mesiačikmi citróna a tatárskou alebo uhorkovou kôprovou omáčkou.

Ak nemáte gril vystačíte si aj s panvicou. Štvorcové panvice zažívajú v našich kuchyniach obrovský boom – ak ešte nemáte, kúpte si aj vy kvalitnú hranatú panvicu

Krásny lahodný losos ugrilovaný na drevenom uhlí so zeleninou.
Zdroj: hál f bakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.