Je to ten najľahší a najlepší recept na lososa na grile, ktorý sa čoskoro stane vašou novou obľúbenou zdravou letnou večerou.
Čo budeme potrebovať
- 300 g lososa s kožou
- 2 lyžice oleja z hroznových jadier
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 citrón, nakrájaný na mesiačiky
Postup
- Pripravte gril na vysokú teplotu.
- Očistite grilovacie rošty a zatvorte veko, aby sa zahrial.
- Mäsitú stranu filétov lososa bohato potrite olejom a rovnomerne ochuťte soľou a čiernym korením.
- Lososa grilujte kožou dole na priamom vysokom ohni so zavretým vekom asi 6–8 minút, alebo kým ryba nezosvetlí a filety môžete zdvihnúť z grilovacích roštov bez toho, aby sa prilepili.
- Otočte lososa, zatvorte veko a grilujte na 55 stupňov asi 2-4 minúty.
- Preneste na tanier a nechajte 1-2 minúty odpočívať.
- Z filétov stiahnite kožu a podávajte ho s mesiačikmi citróna a tatárskou alebo uhorkovou kôprovou omáčkou.
Ak nemáte gril vystačíte si aj s panvicou. Štvorcové panvice zažívajú v našich kuchyniach obrovský boom – ak ešte nemáte, kúpte si aj vy kvalitnú hranatú panvicu