Pstruh grilovaný s plátkami citróna, čerstvým kôprom a maslom je ľahké a chutné jedlo, ktoré je skvelé napríklad ako perfektná večera pre dvoch!
INGREDIENCIA
- extra panenský olivový olej
- 2 pstruhy, vykostenie a očistenie (necháme mu hlavu a chvost)
- soľ a korenie podľa chuti
- 6 plátkov čerstvého citróna tenkých ako papier, so semienkami
- niekoľko vetvička kôpru alebo bazalky, estragónu, petržlenu alebo iných jemných čerstvých byliniek
- 1 lyžička masla, nakrájaná na malé kocky
POSTUP
- Pripravíme si gril na priamy vysoký žiar, pričom jedna časť grilu musí vychladnúť.
- Zatiaľ čo sa gril ohrieva, vytvoríme si „loďku“ z odolnej hliníkovej fólie.
- Zdvojíme alebo strojnásobíme vrstvu fólie a okolo okrajov vytvorte asi 2,5 cm okraj.
- Dno „lode“ výdatne potrieme olivovým olejom, aby sa pstruh pri grilovaní neprilepil.
- Opláchneme pstruhy vodou a osušíme ich.
- Ryby otvoríme a posypeme soľou a korením.
- Pridáme plátky citróna do vnútra rýb v jednej vrstve.
- Navrch dáme vetvičky kôpru a kocky masla.
- Ryby uzavrieme cez plnku.
- Obe strany rýb potrieme olivovým olejom.
- Umiestnite pstruhy do loďky z hliníkovej fólie.
- Loďku položíme na rozpálenú stranu grilu.
- Prikryjeme a necháme 3 minúty grilovať, potom loďku presunieme na studenú stranu grilu.
- Prikryjeme a grilujeme ďalších 3-5 minút, kým nebudú ryby prepečené.
- Dobrú chuť!