Delikátny marinovaný hovädzí steak, grilovaný s čerstvými broskyňovými plátkami v zmesi medu, škorice a zázvoru. To jednoducho musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malý bobkový list
- 1 malá šalotka
- 1 jalapeno, rozpolené a bez semienok
- jemne nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1/2 čajovej lyžičky nasekaného tymiánu
- 1/2 šálky plus 1 lyžica repkového oleja
- soľ a čerstvo mleté korenie
- 750 g skirt steaku, nakrájaného na 4 kusy
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1/2 šálky veľmi horúcej vody
- 2 lyžice medu
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 4 broskyne, rozpolené a vykôstkované
Postup
- V mixéri rozmixujte cesnak, bobkový list, šalotku, jalapeno, citrónovú kôru a šťavu, sójovú omáčku a tymián.
- Do zapnutého mixéra pomaly nalejte 1/2 šálky repkového oleja a nechajte vzniknúť hladké pyré.
- Marinádu dochuťte soľou a korením.
- Nalejte polovicu marinády do plytkej zapekacej misky a pridajte steak.
- Nechajte stáť 20 minút.
- Do zvyšnej marinády pridajte dijonskú horčicu a premiešajte.
- Preneste obväz do malej misky.
- Medzitým rozpáľte gril.
- Zmiešajte vodu s medom, škoricou a zázvorom a nechajte 5 minút odstáť.
- Zmes zmiešajte so zvyšnou 1 lyžicou oleja a broskyňami.
- Oškriabte marinádu z mäsa.
- Steaky poriadne osoľte a okoreňte a Veľkoryso ochutte steaky soľou a korením a grilujte po dobu 6 až 7 minút, s jedným otočením.
- Súčasne grilujte polovice broskýň a často ich obracajte, kým nie sú škvrnité a mäkké, asi 8 minút.
- Broskyne nakrájajte na klinky a steaky nakrájajte na tenké plátky.
- Preložte na taniere a podávajte so zvyšnou marinádou.