Ochutnajte bravčové mäso pripravované na grile 8x inak. Lahôdka, ktorej neodoláte!

Chystáte sa grilovať a hľadáte tipy na niečo dobré?

Potom ste tu správne!

Pripravili sme si pre vás luxusné recepty na grilované bravčové, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší stravníci.

Vyskúšajte šťavnatú bábiku, BBQ rebierka alebo napríklad marinované kotlety.

Dobrú chuť!

Ako hlavnú prílohu podávame najčastejšie chlieb. Môžeme si samozrejme včas pripraviť pečené zemiaky, ktoré pečieme na grile radšej v alobale. Na ich zmäknutie je však potrebných 50-60 minút. Preto asi radšej skombinujeme mäso s dobrým chlebom a ušetrený čas venujeme príprave zeleninových šalátov, dipov a studených korenených omáčok .

Marinády na bravčové mäso

Marinády sa dajú pripravovať rôzne, ale na grilovanie je najvhodnejšia redšia marináda , ktorej základom je tekutina.

Odporúča sa pridávať takmer vždy citrónovú šťavu, pretože s ňou mäso krehne .

Tekutá marináda mäso ochutí, ale nezostáva na vybratie na mäse a nemôže sa tak pri grilovaní pripaľovať.

Preto grilovacie marinády pripravujeme väčšinou z nasledujúcich tekutín:

  • Olejová marináda: Základom je dobrý stolný olej, do ktorého pridáme citrónovú šťavu, soľ a vybrané korenie. Na grilovanie je už pripravený rad rôznych koreniacich zmesí, takže si z nich vyberieme alebo pripravíme vlastnú zmes.
  • Pivná marináda: Pridávame len soľ a opäť vybrané korenie.
  • Vínna marináda: Postupujeme podobne ako pri pive, pridáme soľ a korenie.
  • Jogurtová marináda: Pridávame citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  • Iné marinády: Ako základ môžeme použiť aj rajskú šťavu, vývar s trochou destilátu alebo ovocný či zeleninový mušt.

A v akej podobe bravčové na grile najviac chutí vám? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.