Vhodnou príležitosťou na pečenie nemusí byť nič slávnostné. Ku kávičke sa hodia aj tieto grófčiny rezy . Recept kombinuje jablká s mangom, čo môže príjemne prekvapiť.
Ingrediencie:
- 250 g jabĺk
- 1 hrnček na malé kúsky nakrájaného manga
- 2 hrnčeky múky
- ½ vrecka kypriaceho prášku
- 2 hrnčeky ovsených vločiek
- 1 a ½ hrnčeka práškového cukru
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 a ¼ hrnčeka rozpusteného masla
- 395 g kondenzovaného mlieka
- 1 hrnček kyslej smotany
Postup:
- Múku, cukor, škoricu, ovsené vločky a jedlú sódu si zmiešajte.
- Pridajte rozpustené maslo a dobre premiešajte
- ¾ tohto cesta si dajte na plech o veľkosti zhruba 25×25 cm vyložený papierom na pečenie.
- Cesto rozprestrite až k okrajom plechu a dajte zapiecť do rúry na 10 minút pri 170 °C.
Príprava krému:
- Medzitým, čo sa korpus pečie, pripravte si krém vyšľahaním kyslej smotany a kondenzovaného mlieka.
- Na malé kúsky nakrájané jablká zmiešajte s mangom.
- Na upečený korpus naskladajte mangovo-jablčnú zmes a zalejte zmesou z kondenzovaného mlieka.
- Zvyšok cesta rozdrobte ako vrchnú vrstvu a dajte zapiecť na ďalších 20-25 minút.