Grófčiny rezy s mangom

Grófčiny rezy s mangom

Vhodnou príležitosťou na pečenie nemusí byť nič slávnostné. Ku kávičke sa hodia aj tieto grófčiny rezy . Recept kombinuje jablká s mangom, čo môže príjemne prekvapiť.

Ingrediencie:

  • 250 g jabĺk
  • 1 hrnček na malé kúsky nakrájaného manga
  • 2 hrnčeky múky
  • ½ vrecka kypriaceho prášku
  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 1 a ½ hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 a ¼ hrnčeka rozpusteného masla
  • 395 g kondenzovaného mlieka
  • 1 hrnček kyslej smotany

Postup:

  • Múku, cukor, škoricu, ovsené vločky a jedlú sódu si zmiešajte.
  • Pridajte rozpustené maslo a dobre premiešajte
  • ¾ tohto cesta si dajte na plech o veľkosti zhruba 25×25 cm vyložený papierom na pečenie.
  • Cesto rozprestrite až k okrajom plechu a dajte zapiecť do rúry na 10 minút pri 170 °C.

Príprava krému:

  • Medzitým, čo sa korpus pečie, pripravte si krém vyšľahaním kyslej smotany a kondenzovaného mlieka.
  • Na malé kúsky nakrájané jablká zmiešajte s mangom.
  • Na upečený korpus naskladajte mangovo-jablčnú zmes a zalejte zmesou z kondenzovaného mlieka.
  • Zvyšok cesta rozdrobte ako vrchnú vrstvu a dajte zapiecť na ďalších 20-25 minút.
jablčné rezy s mangom
Zdroj: 365daysofbakingandmore.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.