Guľajda s hubami

Guľajda s hubami

Zaraďte zdravý kôpor do svojej kuchyne, a to v podobe polievky. Kôpor obsahuje vitamíny C, A a živiny, ako sú vápnik, fosfor, železo, kremík a ďalšie.

Pochutnajte si a doprajte svojmu telu vitamínovú bombu.

Ingrediencie

  • ½ šálky húb (nakrájaných na plátky – môžete použiť aj šampiňóny)
  • 1 čajová lyžička cesnaku (nasekaného)
  • ¼ šálky cibule (nakrájané na plátky)
  • 2 polievkové lyžice kôpru
  • 2 čajové lyžičky múky
  • 1 polievková lyžica soli
  • 2 šálky zeleninového vývaru (môžete použiť tiež iba čistú vodu)
  • ½ šálky smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica masla (môžete nahradiť olivovým olejom)
  • ½ čajovej lyžičky korenia

Postup

  • V hrnci rozohrejte olej a opražte na ňom nasekaný cesnak. Stále miešajte, aby cesnak nezhorkol.
  • Pridajte cibuľu a smažte, kým jemne nezhnedne a nezmäkne.
  • Pridajte nakrájané huby a soľ. Varte, kým huby nepustia šťavu a nezmäknú. Potrvá to asi 4-5 minút.
  • Po tejto dobe zaprášte múkou a všetko dobre premiešajte.
  • Prilejte vývar alebo vodu a následne prisypte kôpor.
  • Varte ešte niekoľko minút a následne primiešajte smotanu. Ďalej už nevarte.
  • Odstráňte hrniec z tepla a dochuťte čiernym korením.
  • Kôprovú polievku s hubami podávajte len tak, alebo s opečeným toustom.

Šampiňónová polievka so smotanou a čerstvým kôprom.
zdroj: aromafoods-simplerecipes.com

Vyskúšajte aj ďalší recept na guľade so zemiakmi .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.