Zaraďte zdravý kôpor do svojej kuchyne, a to v podobe polievky. Kôpor obsahuje vitamíny C, A a živiny, ako sú vápnik, fosfor, železo, kremík a ďalšie.
Pochutnajte si a doprajte svojmu telu vitamínovú bombu.
Ingrediencie
- ½ šálky húb (nakrájaných na plátky – môžete použiť aj šampiňóny)
- 1 čajová lyžička cesnaku (nasekaného)
- ¼ šálky cibule (nakrájané na plátky)
- 2 polievkové lyžice kôpru
- 2 čajové lyžičky múky
- 1 polievková lyžica soli
- 2 šálky zeleninového vývaru (môžete použiť tiež iba čistú vodu)
- ½ šálky smotany na varenie
- 1 polievková lyžica masla (môžete nahradiť olivovým olejom)
- ½ čajovej lyžičky korenia
Postup
- V hrnci rozohrejte olej a opražte na ňom nasekaný cesnak. Stále miešajte, aby cesnak nezhorkol.
- Pridajte cibuľu a smažte, kým jemne nezhnedne a nezmäkne.
- Pridajte nakrájané huby a soľ. Varte, kým huby nepustia šťavu a nezmäknú. Potrvá to asi 4-5 minút.
- Po tejto dobe zaprášte múkou a všetko dobre premiešajte.
- Prilejte vývar alebo vodu a následne prisypte kôpor.
- Varte ešte niekoľko minút a následne primiešajte smotanu. Ďalej už nevarte.
- Odstráňte hrniec z tepla a dochuťte čiernym korením.
- Kôprovú polievku s hubami podávajte len tak, alebo s opečeným toustom.
Vyskúšajte aj ďalší recept na guľade so zemiakmi .