Tento hovädzí guláš je obohatený o šampiňóny, čo jeho chuti dodáva úžasnú zemitosť. Navyše je neuveriteľne jednoduchý na prípravu!
Čo budete potrebovať
- 700 g predného hovädzieho mäsa, nakrájaného na kocky
- 3 šálky hovädzieho vývaru
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 nasekaný strúčik cesnaku
- 1 lyžica jemnej alebo pálivej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 170 ml paradajkového pyré
- 1 lyžička cukru
- 300 g šampiňónov, nakrájaných na kocky
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup
- V hlbokom hrnci zmiešajte hovädzie mäso a vývar.
- Varte na miernom až strednom stupni 15–20 minút.
- Do hrnca pridajte cibuľu, cesnak, papriku, soľ a korenie.
- Dobre premiešajte a pokračujte vo varení 20 minút.
- Občas pridajte trochu horúcej vody. (Okrem vývaru budete počas celého procesu varenia pridávať 1 až 2 ďalšie šálky tekutiny, celkom teda 4-5 šálok tekutiny, aby ste doplnili odparenú tekutinu a dosiahli požadovanú hustotu guláša.)
- Do hrnca pridajte maslo, paradajkové pyré a cukor a dobre premiešajte.
- Znížte teplotu a za častého miešania varte ďalších 20 minút.
- Nakoniec pridajte šampiňóny.
- Dobre premiešajte a varte ďalších 10-15 minút, alebo kým huby nezmäknú.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.
Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na segedínsky guláš ! Máme pre vás varianty s bravčovým aj hovädzím mäsom alebo bôčikom.